SEÇENLERLE, SEÇİLENLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği tarafından 'seçenlerle seçilenler buluşuyor' konulu kahvaltı Edirne'de bir otelde gerçekleşti. EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada, kadınların da seçilmişlik noktasında daha fazla olmasını ve eşit temsiliyetin olmasının gerekliliğini vurguladı.

SEÇENLERLE, SEÇİLENLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği tarafından 'seçenlerle seçilenler buluşuyor' konulu kahvaltı Edirne'de bir otelde gerçekleşti. EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada, kadınların da seçilmişlik noktasında daha fazla olmasını ve eşit temsiliyetin olmasının gerekliliğini vurguladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2017 Pazartesi 10:22
SEÇENLERLE, SEÇİLENLER KAHVALTIDA BULUŞTU

    EKAMEDER'in 'seçenlerle seçilenler buluşuyor' konulu sonbahar kahvaltısına CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, tüm partiler görev yapan kadın temsilciler ve köy muhtarları katılım gösterdi.
    AĞAOĞLU: “EŞİT TEMSİLİYET OLMALI”
    EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoğlu, kadın çalışmalarının partiler üstü bir alan olduğunu söyleyerek;  “Farklı kadın gruplarının hepsini birlikte kadın dayanışması olarak yan yana olmak istiyoruz. Hepinizin farklı siyasal sorumluluklarınız var ama kadın çalışmaları partiler üstü bir alandır. Biz kadın çalışması yapan kadın dernekleri çok ayrıntılı bilgilere sahibiz. Kadınlar eğitimden, ekonomiden ve karar almada eşit yararlanamıyor. Bu sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli. Seçilenlerle seçilenlerin bir araya gelmesini istedik. Kadınların partilerde etkili yerlerde olabilmesi için tüm partilerde kadın kotası olmak zorunda değil. Kota eşitsizlik yaratmıyor, kadınların da yer almasıyla eşit temsiliyetin olması gerekli. Dünyada kadın sorunlarından haberimiz var. Bugün seçilmişler burada. Türkiye'de son zamanlarda muhtarlar gündemde. Kadınlar olarak buluşacağımız ilk noktalar bunlar.” dedi.
    BAYIR: “KADININ ELİ BİR YERLERE DEĞMELİ”
    Keşan'da Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, kadınların elinin bir yerlere değmesinin öneminden bahsederek; “Seçilmişlik güzel bir şey. Ben iki dönemdir muhtarım. Benim mahallem yeni. Emekli devlet memuruyum. Benim mahallem başka bir mahalleye bağlıydı. Kafaya koymuştum, mahallem ayrıldığında muhtar adayı olacaktım. Eşim bana inanmamıştı. Çok mutluyum bu görevden. Başlarken Betsmove 'Kadının eli bir yerlere değmeli' sloganıyla yola çıktım. Benim mahalleme de kadın eli değmeli diye. O nedenle kadınların eli bir yere değsin. Çok güzel olacaktır.” şeklinde konuştu.
    GAYTANCIOĞLU: “GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN”
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kadınlara önerilerde bulunarak; “Geçen hafta Suudi Arabistan'da kadınlara maç seyretme hakkı verildi. Yıl 2017. Suudi Arabistan'da kadınlara maç seyretme hakkı verildi. Kadınlar ehliyet alabiliyor ama araç süremiyorlar. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1935'te kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdi. Bugünlerde kadına şiddet, küçük yaşta çocuklara taciz iddialarını konuşuyorsak bundan bizi yönetenler sorumludur. Bu eğitimin düzgün verilememesinden ve kadına eşit muamele gösterilmemesinden kaynaklanmaktadır. Sorun bizim sorumuzdur. Ama ben kadının gücünü çok iyi biliyorum. Sizler de gücünüzün lütfen farkında olun. TBMM'ye bir gece 10'da küçük yaşta evlenebilirler diye yasa tasarısı geldi. Gece saat 10'da. Ben meclisteydim. O tasarı 1 oy farkla kabul edilmedi ve salı gününe kaldı. Bütün kadınlarımız Ankara'da meclisin kapılarına dayandı ve yasa tasarısı geri çekildi. Lütfen gücünüzün farkında olun.” ifadelerini kullandı. 
    BİRCAN: “KADINA ŞİDDET YÜZDE BİN 400 ARTTI”
    CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan kadına şiddetle ilgili tespitler yaparak; “Kadın deyince maalesef günümüzde meta olarak görülüyor. Kadına şiddetin son zamanlarda yüzde bin 400 arttığını biliyor musunuz? Kadın maalesef toplumda 2'nci sınıf olarak görülmüştür. Ama kadın üretendir, kadın anadır. Kadın hastalıklı insanlar tarafından eşi ve çocukları tarafından öldürülüyor. O yüzden kadınların dayanışması ve birlikteliği çok önemli.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.