TANRIKULU; “HAVAMIZI KİRLETMEYELİM”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, kalorifer yakıcılarının tutuşturma malzemesi olarak plastik talaşları kullandıkları yolunda duyum aldıklarını , böylece hava kirliliği yaratıldığını, buna dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

TANRIKULU; “HAVAMIZI KİRLETMEYELİM”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, kalorifer yakıcılarının tutuşturma malzemesi olarak plastik talaşları kullandıkları yolunda duyum aldıklarını , böylece hava kirliliği yaratıldığını, buna dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2017 Perşembe 10:06
TANRIKULU; “HAVAMIZI  KİRLETMEYELİM”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, kalorifer yakıtları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Edirne Tabip Odası olarak kış aylarına girerken, özellikle kaloriferlerde,  yakım malzemesi olarak kullanılan daha ziyade  kömürlerin yakılması için kullanılan talaşlarla ilgili olarak, Tabip  Odası olarak bir uyarı yapma gereğini duyduk” dedi 
“HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA DUYUMLAR ALIYORUZ”      
Edirne'de  kalorifer bacalarından çıkan dumanla,hava kirliliği ile ilgili çok ciddi, rahatsızlıklara neden olabilecek bazı durumlar söz konusu. Olduğunu belirten Tanrıkulu,”  Özellikle kalorifer kazanların tutuşturma malzemesi olarak  talaş kullanılıyor, bu talaşlar sanayiden temin ediliyor. Bu talaşların içinde farklı plastik katkılar da bulunuyor. Sanayiden alınan  talaşlar eskiden olduğu gibi odundan çıkan talaşlardan meydana gelmiyor. Onların arasında plastik malzemeler de  karışıyor. Bu tür talaşların kalorifer yakılmasında  kullanılmaması lazım.  Ateşçilik ,kalorifercilik belgesi bulunanların  böyle plastik maddelerin bulunduğu talaşları yakacak malzemesi olarak kullanmamaları gerekir.
Kaloriferciler  kalorifer kazanlarının yakılması sırasında, özellikle küçük sitelerde kalerifer kazanlarını doldurup  daha sonra Padişahbet farklı konutlara gidiyor. Yakım işlemi düzenli olmadığı için  bacadan siyah koyu insan sağlığına zararı dokunacak duman ile hava kirliliği daha da artmaktadır.
Bizim açımızdan önemli olan halkımızın sağlığıdır. Edirne Tabip Odası olarak halkın  sağlığını her şeyden önemli kabul ediyor, yeri geldiğinde bu konuda uyarılarda bulunuyoruz.    Apartman ve site yöneticileri, kaloriferlerde tutuşturma malzemesi olarak talaş alacakları zaman özellikle plastikle karıştırılmamış olanları tercih etmeleri gerekir.
Dünya sağlık örgütü kriterlerine göre, Ülkemizde hava kalitesi , kirliliği açısından Edirne ilimize bağlı Keşan İlçemiz hava kirliliği en yüksek olan ilçemizdir” dedi 
“DOĞAL GAZ HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTTI”    
Edirne merkezde bazı yerlerde  hava kirliliğinin olduğunu belirten Tanrıkulu, “. Edirne'de doğal gaza geçtikten sonra  hava kirliliğinde azalma görüldü. 1980'li yıllarda  Ayşekadın ve dolayında  insanlar nefes alamayacak durumdaydı. Hava kirliliği üst düzeydeydi. Son 15-20 yıldan bu yana Edirne merkezde doğalgazın gelmesiyle hava kirliliği normal seviyeye geldi. Doğalgaz çalışmasındaki çabalardan dolayı bu işi gerçekleştirenlere Tabip Odası olarak teşekkür ediyorum”
 APARTMAN YÖNETİCİLERİNE  BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Doğalgazın yaygınlaşması ile  Edirne havası kirlilikten uzaklaştığını kaydeden Ertuğrul Tanrıkulu, “. Biz bunu çok önemsiyoruz. Edirne'deki hava kirliliğini en aza indirilmesi için özellikle apartman yöneticilerimize. Kalorifer  yakıcılarına  bu konuda büyük iş düşüyor. Bu kent hepimizin kirli havca hepimizin sağlığı açısından zararlı. Onun için havamızı kirletmeyelim,,havamız temiz kalsın” dedi   
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.