Bol yağışlı geçen,çiftçilerimizin yüzünü güldüren,bazı yörelerde dolu ile zarar görülen yağmurlu bahar ayları son buldu. Sıcak yaz aylarına girdik. Bahar ayları geçim derdinin ikinci planda olduğu, daha çok seçim konularının konuşulduğu, politikacıların gerçekleşmesi mümkün olmasa da  halkın oyunu almak için bol bol vaatlerinin sıralandığı bahar ayları seçimler ile birlikte son buldu; Halk yine kendi sorunları ile baş başa, siyasilerin verdikleri sözlerin gerçekleşmesi, emeklilerin maaşlarının artışı, hayat pahalılığının son bulması ,yaşam koşullarının daha iyiye gitmesi beklentisinde.

Bakıyoruz bazı zincir marketlerde bir süredir devam eden sabit veya indirimli fiyatlar seçimin son bulması ile artmaya başladı. Marketlerde görevli elemanlar gün boyu fiyat etiketlerini değiştiriyor. Değişen fiyatlarda indirme yerine zamlı olarak yazılıyor. Yeni dönemde refah düzeyinin artması, daha rahat bir ortama kavuşma beklentisinde olanların bu arzuları ne kadar gerçekleşecek, bunu da önümüzdeki günlerde yaşayıp göreceğiz. Ülkenin ekonomik şartları dikkate alındığında alt düzey geliri olan halkın yaşam koşullarının fazla değişeceği beklenmiyor.

Dileğimiz o ki bu konuda verilen sözler yerine getirilir, halkın geçim sıkıntısı nispeten de olsa son bulur. Halkımız en çok siyasilerin birbiri ile dalaşmasından, husumete varan kutuplaşmayı körükleyen, dostlukları zedeleyecek siyasi konuşmaların son bulmasını bekliyor. Bu tür konuşmaların halkın arasındaki dostluğa zarar verdiğini Ülkemizdeki toplumsal olaylardan,  hatta çevremizdeki farklı siyasi yapıdaki halkın birbirine yaklaşımından  anlıyoruz.

Siyasilerden kaynaklanan bu görüntüler asırlardır bir arada dostça geçinen bölge halkımıza yakışmıyor. Biz nereden gelirse hangi görüşten olursa oldun herkesle dostluk kurabilen bir beşeri yapıya sahibiz. Bölgemizin defalarca işgale uğraması ,Balkanlardaki  dramatik ve çileli  göçler sonrası halkımız barış ve dostluğu her zaman  ön planda tutmuştur.Trakya halkı bu tavrı ile başka bölgelerdeki halkımızca örnek gösterilir. Bu çağdaş yapının zedelenmemesi hepimizin ortak dileği olmalı. Bu barış ortamını bozmak isteyen, buna farklı yorumlar getirenler bugüne kadar oldu . Bundan sonra da olacaktır. Halkımızın sağ duyusu buna imkan vermeyecektir. Edirne yine barışın, dostluğun merkezi olmayı sürdürecektir. Bölgemiz güler yüzlü, dostluğu ön planda tutan insanların yaşadığı bir bölge olmayı sürdürecektir. Söyleyeni hatırlamadığım bir özlü sözde belirtildiği gibi; bazı insanları ezme, bazılarını sırtımızda taşıma özelliğimizden vazgeçip el ele tutuşup birlikte dostça yaşamayı bir türlü hazmedemedik. Ziya Paşanın dediği gibi ; “Gideni itekler,geleni eteklersiniz, bilirim siz yaman eşeklersiniz “ sözlerinde az da olsa gerçeklik payı yok mu?

------------

FIKRA

ÖBÜR TARAFTA MAÇ VAR MI?

Bir futbol fanatiği ölümle pençeleşen dostunu ziyaret eder.

Arkadaşına:

“Bana bir iyilik yap. Öbür tarafa  gittiğinde orada futbol var mı,yok mu  bana haber ver” der.

Arkadaşı: “Tamam “ diye cevap verir.

Adam öldükten bir hafta sonra futbol fanatiği arkadaşının  rüyasına girer.

“Sana bir iyi bir kötü haberim var. İlk önce hangisini, söyleyeyim.?”

Arkadaşı:

İyi haberden başlamasını ister.

“İyi haber. Burada her Çarşamba  günü maç yapıyoruz. Kötü haber ise  gelecek Çarşamba kaleci sensin”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.