Acı ve az sayıda da olsa tatlı  anılarla insanların  yaşadığı  2023 yılı geride kaldı.

Yeni yıla yeni umutlarla giriyoruz.Zengin olma hayali kurarak milli piyango alanların  beklentileri  son bulacak.Yeni yıl için toplumun büyük kesiminin en büyük beklentisi hayat pahalılığına çözüm bulunması,halkın  yargıya ve devlet kurumlarına güvenin sağlanması,günden güne azalan toplum arasındaki huzursuzluğun yerini dostluk ve barışa bırakması.

Siyasilerin  halkı kutuplaştıran sözlerinin sona ermesi dostluk ve barışa yer verilmesi.İş bulma beklentisinde olan gençlere imkan sağlanması.

Emeklilere  asgari düzeyde de olsa yaşam sağlanması:

Her yeni yıl halkımız için  yeni ümit demektir.2024 yılının  halkın beklentilerinin gerçekleşeceği toplumu refaha kavuşturacak  beklentilerin  gerçekleşeceği yıl olmalı.

Yeni yılın ilk aylarının seçim atmosferi ,içinde geçmesi ayrı bir önem taşıyor.

Siyasilerimizin seçim dönemini fırsat bilip halk arasında kutuplaşmaya  neden olacak söylemlerden kaçınmaları  gerekir.Seçim  konuşmaları sırasında halkımızın  siyasilerin halkı kutuplaştıracak söylemlerine,tahriklerine kapılmamalı. Hangi siyasi görüşte olursa olsun halkın  aralarındaki dostluğu sürdürmeleri,siyasilerin  beklentilerini boşa çıkaracaktır.

Kısaca halkımızın yeni yıldan  özlemlerinin başında halkın refah düzeyini artması,hayat pahalılığının son bulması ülkede huzur ve güvenin sağlanması,halkın devlet kurumlarına güvenini sağlanması  geleceğe güvenle bakılması   beklentilerin odağını oluşturuyor.

Yeni yılın  bölgemize,ülkemize ve tüm dünyada huzur ve güveni artacaği bir yıl olmasını

dilerim.Her yeni yıl yeni umutlar demektir.

-----------

FIKRA

AÇIK HAVA

Bir çiftlik sahibi yüzüncü doğum günü nedeniyle dostlarına yemek veriyordu.Kadehlerin yüzüncü yıl nedeniyle kaldırılmasından sonra davetlilerden biri:

“Bunca yıl yaşamanın sırrı nedir?” diye sordu.

Çiftlik sahibi:

“Karımla evlendiğimiz zaman bir karar almıştık.

Aramızda çıkacak kavga hallerinde kim hatalı ise sokağa çıkacak,sinirleri yatışıncaya kadar sokakta kalacaktı.

Ben 70 yıllık evlilik döneminin bir bölümünü açık havada geçirdim.

Uzun süreli yaşam sırrımın bu olduğunu sanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.