Bugün 9.Eylül 2019

Yeni Eğitim Öğretim Yılı bu gün başlıyor.

Okullarımız;öğrencilerine,Öğretmenlerine ve Öğrenci velilerine kapılarını açarak yaklaşık 9 ay sürecek olan maratonun startı verilmiş olacak.

Bir başka heyecan ve coşku yaşanır sene başının ilk günlerinde ve bilhassa da açılış gününde.

29 Yıl Öğrenmelik Mesleği icra etmiş ve 27 yıl önce emekli olmuş bir Eğitimci olmama rağmen yine heyecan yaşarım bu günlerde.

Okulların açılış günleri çok önemlidir aslında.

Özellikle Okul Müdürü ve Yöneticilerin uyulması gereken kuralları duyurma,yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatması için bir fırsattır.

Bizim zamanımızda her okul kendisi yapar ve şimdiki gibi Valilinin ve Protokolün katılımı ile bir okulda tören düzenleme gibi bir durum yoktu. Ama ben Öğretmen arkadaşlarım aracılığı ile görev yapmış emekli arkadaşları davet etmeyi ihmal etmezdim.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Önder Arpacı bir açıklama ile bazı bilgileri kamu oyu ile paylaştığı için bende bu bilgileri köşeme taşıyarak sizleri bilgilendirmek istiyorum.

"İlimizde 2019-2020 eğitim, öğretim yılında; okul öncesi eğitim kurumlarında 6.246, ilkokul

1.sınıflarına 4.440, ortaokul 5.sınıflarına 4.127, orta öğretim 9.sınıflarına 4.104 öğrenci olmak üzere 18.917 öğrenci kayıt edilmiş olup, toplam 55.251 öğrenci eğitim, öğretime devam edecektir.

Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerimiz resmi okul ve kurumlarında 3.863 öğretmen ve idareci, 858 personel olmak üzere toplam 4.721 kişi görev yapacak.
2019-2020 eğitim, öğretim yılında resmi ve özel olmak üzere İlimizde okul öncesi 27, ilkokul 107, ortaokul 93, orta öğretim 75, özel eğitim okulu 15 ve 1 Bilim ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 318 okulumuz bulunmaktadır. Bağlı kuruluşlar ile birlikte toplam 344 okul ve kurumumuz bulunmaktadır.İlimizdeki 318 okulumuzda toplam 3.294 derslik bulunmakta olup; derslik başına ortalama 20 öğrenci düşmektedir.2019-2020 eğitim, öğretim yılında İlimiz okullarına 453.095 adet ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapılmıştır.

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Edirne'mize, Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize ve Öğrenci velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Geleceğimiz olan yavrularımıza Allah zihin açıklığı versin, dünyanın en ulvi ve kutsal mesleğini ifa eden Öğretmen kardeşlerime de başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü nezdinde Edirne Eğitim Camiasına sağlıklı huzurlu mutlu ve başarılı bir yıl olması dileklerimi sunuyorum.

Yayınlanmakta olan Edirne Güncel isimli Gazeteme Mithatpaşa ve Şükrüpaşa İlkokullarında görev yaptığım değerli arkadaşlarım ile olan fotoları bu sayıma koyarak başarı dileklerimi de sunma fırsatı yakalamış oldum.

Aramızdan ayrılmış olan Hasan Kuzucu, Nuran Çetin,Türkay Savaş,M.Ali Durhan,Mustafa Yüksel,Remziye Aktuğ’a ve aramızdan ayrılmış olan başta canım Kardeşim Semine Fidan olmak üzere tüm Öğretmenlerimize rahmet diliyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.