2022 yılı artık  geride kaldı. Yeni beklentilerle 2023 yılının ilk ayına  girdik.Bu yıl da daha öncesi yıllarda olduğu gibi insanlarımızın yeni yeni  beklentileri olacak.Geçen yılın sonunda bu beklentisini şansta arayıp milyoner hayali ile  milli piyango bileti alıp  bu parayı nasıl kullanacağı hesabını yapanlar  bu  amaçlarını  yeni  yılın sonuna erteledi.On milyonda bir olan kazanma hayalleri suya düştü.Toplumda şans oyunları ile zengin olma beklentisi gün geçtikçe artıyor.

Her gün sayıları artan,  şans oyunlarına duyulan ilgi bunu gösteriyor.Şans oyunlarının ancak o firmaları zengin ettiği  gerçeğini halkımız kabullenmiyor.”Belki bana çıkar” beklentisi ile daha önemli ihtiyaçları için harcaması gereken parasını  loto,toto,at koşusu gibi şans oyunlarına  harcıyor.Bu emeksiz yaşama alışkanlığı iyiye alamet değil.

 Seçim dönemlerinde en çok beklentisi olan köylülerimiz için siyasi partiler birbiri ardına  vaatlerini sıralıyor.

Girdi fiyatlarını sıfırlayacağı vaadinde olanlar var.Bunlar daha öncesi seçim dönemlerinde de çok tekrarlandı.Bu kez de sözde kalmaması ancak bu kurum temsilcilerinin soruna sahip çıkması ile mümkün olabilir.Ne yazık ki, tarım kesiminin haklarını yeterince savunacak bir örgütü yok. Köylüler kendi haklarını  savunmayı başkalarına havale ettiği sürece bu haklarını elde etmeleri çok zor.Tarım çalışanları” hak verilmez alınır” gerçeğini kabullenmeleri gerekir.O da ancak  üreticileri kararda etkili olmasıyla sağlanabilir.

-------------------

EYT’LILAR MÜCADELE ETTİ KAZANDI

Hak elde etme mücadelesinin  en güzel örneğini emeklilikte yaşa takılıp emeklilik hakkını kazanamayanlar verdi.

 Yılmadılar usanmadılar her türlü engele rağmen haklarını meydanlarda haykırdılar .Sonunda haklarına kavuştular.Bu diğer hak mağduru kesimler için de örnek olmalı.Hiç bir zaman haklar  hak sahiplerince sahiplenmediği zaman  gerçekleşmesi mümkün olmuyor.EYT örneğinde buna tanık olduk.Yöneticilerden bu hakların verilmemesi konusunda çabalara rağmen  emeklilik hakkı olan milyonlarca  insanımız  hakkını aldı.Demokratik kurallarla hak arama kararlılığı sonunda başarı getiriyor.

----------------------

ŞİMDİ SIRA EMEKLİLERDE

Günümüzde hayat pahalılığından en çok mağdur olan emeklilerimiz oluyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen geçim sıkıntısını gidermek için pazarları dolaşıp  ucuz yiyecek peşinde koşuyorlar.Alınan ilaçlarda katılım payını artması, yaşlılığın verdiği yorgunluk,  geçim sıkıntısı, yaşlıları yaşamlarının   son  baharında sağlıklarının iyice bozulmasına neden oluyor.Yeni yıldan beklentiler içinde  en önemlisi emeklilere asgari, ücret düzeyinde bir zam yapılması.Bu emeklilerin yükünü geçici olsa da hafifletecek.Bunu için de bu kesimi savunanların ,siyasi partilerin  soruna sahip çıkması gerekiyor.Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen asgari ücret zamlarını emeklilerimiz dört gözle bekliyor.

Bir de yeni yılın  beklentileri arsında gençlerin iş sorunu var.Asgari ücretin artması bazı kuruluşlarca personel azalmasına yol açıyor.Bu durum ülkede yeni işsizlik anlamına geliyor.İşten çıkan birini yeni iş bulması çok zor.Bunlara  eğitimini tamamlayan gençlerin iş beklentilerini de eklediğinizde ülkede istihdam açığı daha da çok olabilir.Öyle görülüyor ki, bu yılda ülkenin en önemli sorunu gençlerin işsizlik sorunu olacak.Yeni yılın ilk ayına çözüm bekleyen bu ve benzeri sorunlarla giriyoruz.Bunu yanına bir de seçimde yeni beklentiler eklendiğinde  anlaşılan işler  yeni yılda daha da zorlaşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.