Siyasetteki gelişmelere baktığımızda zamanından önce veya zamanında yapılacak bir seçimin gündemde olduğu anlaşılıyor.

  Bu alandan nemalanacaklar,talip olanlar hazırlıklarına şimdiden başladılar.Bu   konuda  kulislerin yapıldığı,  nabız yoklamalarını çoğaldığını izliyoruz.Ülkenin içinde bulunduğu  ekonomik durumu dikkate alarak halkımızın gelecek güvencesini  de göz önünde bulundurup bu seçimde daha dikkatli oy kullanması gerekiyor.

Onun için günümüzde gelişen toplumsal olayların sebep ve sonuçlarını çok iyi incelenmesi,toplumun ne badirelerle yüz yüze olduğunun dikkate alınması gerekiyor.

Bunun için partiler üstü bir anlayışla ülke geleceğini dikkate alarak karar vermek gerekecek.Bu konuda  en önemli görev bugüne kadar  gözü kapalı olarak  ülkenin konumunu dikkate almadan oyunu kullanan vatandaşlarımıza düşüyor.Bu seçim toplumun geleceği  demokrasimiz açısından da önemli bir sınav olacak.

----------------

İKTİDAR PARTİSİ VE ORTAĞI İŞ SIKI TUTUYOR

Gerek iktidar partisi AKP gerekse ona destek veren MHP son aylarda yapılan açıklamalardan anlaşılacağı gibi parti örgütlerine seçim startı  verdikleri anlaşılıyor.

Yapılacak seçimi çetin geçebileceği kazanmanın zora girebileceğini dikkate alan iktidar.Ülke genelinde seçim atağı hazırlığı yapıyor.bu konuda iktidar partilerinin imkanları daha çok  onları yeterli oranda kullandıkları,  biliniyor. İktidar partilerinin Bugünkü kamuoyu yoklamalarının aksine  seçimde  başarı elde edebilir.Muhalefet partileri 6 parti bir araya gelerek önemli bir adım attılar.Önemli olan bunu seçime kadar sürdürebilmek. İktidar partileri bu ortaklığı bozmak için tüm imkanlarını kullanacak.Bunda başarılı olup olmayacağını önümüzdeki zaman gösterecek.Şurası muhakkak ki ,yapılacak erken ve zamanında bir seçim ülke kaderini etkileyecek önemli bir seçim olacak. Tamam mı,devam mı anlayışı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin gündemde olacağı bir seçimde sonucu ne çıkacağı henüz belli değil.Birbiri ardına yapılan anket sonuçları kimseyi aldatmamalı.O anketler bir bakarsınız seçim yaklaştığında  beklenmedik sonuç verebilir.Buna güvenen muhalefetin iktidar hayali de son bulabilir.

---------------------

FIKRA

HİÇ BİR ŞEYİM YOK DEMİYOR MUYDUM.?

Bir Bektaşi kendisini zngin tanıtarak,bulunduğu kasabadan birinin kızı ile nişan olmuş.

Kayınpederi damadını zengin olduğunu sanarak mutlu oluyormuş.Bektaşi nişanlı olduğundan beri algın olduğunda kayınpederi sorarmış

“Neyin var oğlu” dediğinde  Bektaşi” Hiçbir şeyim yok” cevabını verirmiş

Sonunda nikah ve düğün yapılmış. Bir süre sonra bektaşini alacaklıları birbiri ardına gelmeye başlayınca, kayınpederi telaşlanarak damadına “ sen kendini bize zengin olarak tanıttın halbuki  sen zenginlik bir yana  borçlu biriymişsin. Bu nasıl şey ”diya sormuş.

Bektaşi “Aşeresiniz ben hiçbir zaman yalan  söylemedim.Siz bana neyin var oğlum diye sorduğunuzda  “hiç bşir şeyim yok demiyor muydum?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.