Bu sabah  uyandığımızda  halkımızın siyasi kararını yansıttığı  yeni bir siyasi tablo ile karşılaşacağız.Seçim sonuçları geç satte belli olduğu için bu konuda  köşemizde yorum yapmak mümkün değil.Bu  seçim sonuçlarından bazıları mutlu, oldu .Bazı siyasiler ,ise  bekldiğini bulamadı.

Siyaset işte  böyle .Sonuçlar herkesi mutlu etmiyor.Bu seçim sonuçları başarısız olan partileri üzmemeli.Bundan sonraki seçimlerde yaptıkları hatalardan ders alarak   halkın güvenini kazanarak  tekrar iktidara gelebilirler.

Önemli olan seçimde başarılı olanlar ile  başarısızlar bunun demokratik bir yarış olduğunu, bunun günlük yaşamda sorun yaşatmaması olmalı . Halk arasında dostluğun devam etmesi ülkemiz barışı için çok önemlidir.

Demokrasiyi  büyük oranda özümsemiş olan  halkımız  siyasilerin gazına gelmediğini seçim probagandaları süresinde  gösterdi.

Onların halkı tahrik edici konuşmalarına ilgi  duymadı. Seçim bittikten sonra da  siyasiler söyledikleri   ile kalacaklar. Halk, hangi görüşte olursa olsun  komşuluk ilişkilerini yine sürdürecek. Bu olanlardan sonra siyasilerimizin halktan alması gereken çok ders var.

Yapılan kışkırtmalara halkın ilgi göstermemesi.onların bu halkı kutuplaştıracak söylemlerini yeniden gözden geçirmelerine vesile olmalı.

--------------

FIKRA

 O KADAR DA KALMAZMIŞ

İki palavracı karşılıklı konuşuyorlarmış.Söz dönmüş dolaşmış soğuk havaların şiddetine,  soğukların  yüksek olduğuna gelmiş.

Palavracının biri “Bizim memlekette kış o kadar uzun olur ki tam on bir ay sürer”

Bunu duyan öteki palavracı  dayanamamış” O da bir şey mi canım.Sen gel de bizim memleketteki kışı gör.Tamamı tamamına on iki ay sürer.Hatta bazı yıllar o kadar da kalmaz.Sene yeterli olmaz  yeni gelen seneden  ödünç ay alınır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.