Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim takvimi tüm partilerde hızla işliyor.

Belediye Başkan aday adaylıkları, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday adaylıkları süreci bazı partilerde sonlandı, bazılarında ise halen devam ediyor.

Edirne’de yaklaşan yerel seçim öncesi çokça konu gündemde olsa da, henüz partiler belediye başkan adaylarını açıklamadıkları için şimdiden bir tahmin ve gidişat hakkında yorum yapmak uygun olmayacaktır.

Diğer taraftan halk, bu süreçte Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyelikleri için müracaat eden aday adaylarının, Edirne için ne tür projeleri olduğunu ve kent için ne yapmak istediklerini merak ediyor.

Sosyal medya hesaplarında ve gazete sayfalarında boy boy adaylık başvurusu fotoğrafları paylaşan belediye ve il genel meclis adaylarının ağzından Edirne için ne tür çalışmaları olacağı yönünde tek kelime çıkmıyor.

Hal böyle olunca halkımız belediye meclis üyelerinin başta mahallelerinde ve kent genelinde hangi sorunu çözmek için göreve talip olduklarını, diğer taraftan da il genel meclis üyelerinin başta merkez ve il genelindeki köylerde hangi aksaklıkları gidermek için göreve talip olduklarını ısrarla sorguluyor.

Yerel siyasette belediye meclis üyeleri etkin oldukları mahalleleri ya da meslek gruplarını temsil etmek üzere belediye meclisine girmek için yarışırlar.

Diğer taraftan köylerinde ve ilçelerinde etkin olan isimler ziyadesiyle kırsalın problemlerini çözebilmek adına il genel meclis üyeliklerine talip olurlar. Aynı zamanda il genel meclisi yerel parlamentodur ve kentin tamamının önceliklerinin mali anlamda ve yatırımsal anlamda karar bağlandığı yerlerdir.

Yerel meclis üyelerinin asıl sorumlulukları ortada dururken, ağızlarından tek kelime Edirne’yle ilgili bir açıklama çıkmaması doğal olarak kent halkını ‘ne için aday oluyorlar?’ sorusunu sormaya zorluyor.

Edirne’nin altyapısal sorunları için mi ?

Hala taşıma suyla dönen Edirne turizmi için mi ?

Hala panayır havasından çıkamayan Kırkpınar’ın gelecek nesillere aktarılması için mi ?

Halen çözülememiş içme suyu ve kanalizasyon sistemiyle ilgili mi ?

Edirne’ye hava alanı yapı için mi ?

Edirne’ye hızlı trenin gelmesini hızlandırmak için mi ?

Yoksa bunların hiçbiri değil de, asıl amaç bu makamların kendilerine kazandıracakları ve fiyakalı kartvizitler için mi ?

Edirne’de istihdam yaratan, yüzlerce insana iş veren, kent için fikirleri olan insanlar neden belediye meclislerinde ya da il genel meclislerinde yer almazlar ?

Bu kişiler kendileri mi siyasetten uzak durur, ya da siyasiler m, bu insanları istemez ?

Özellikle Belediye Meclislerinde iş adamları, konusunda başarılı hekimler, işlerinde başarılı mimar, mühendisler, şehir plancıları, ziraat mühendisleri, başarılı bürokratlar ve sınır ili olmamız sebebiyle komşu ülkelerle iyi diyaloglar kurabilecek yabancı dil bilen insanlar yer almazlar.

Siyasi partiler gerçekten kente hizmet etmek ve kentin geleceğini tasarlamak adına bir düşünceleri varsa, meclis üyelerini sadece Belediye Başkanını ya da parti başkanı tanıyanlardan ve onlara biat edenlerden değil belirli kriterler koyarak seçmelidirler.

Söz konusu kentin geleceği ve gelişmesi ise ahbap – çavuş ilişkileriyle meclislerde görev alanlar mı, yoksa kent için fikirleri olanlar mı daha önemlidir ?

           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.