Öyle acılar vardır ki bir süre sonra bu acılar unutulur gider. Bahri’nin acısı öyle gelip geçici bir acı değil. Yıllar geçse de dinmeyecek bir acı.

Rahmetli kısa sürede yakınlarını yitirmesine kalbi, dayanamadı .Ecel onu zamansız aramızdan ayırdı.

Kısa  sürede yakınlarını kaybetmeye kalbim dayanamadı. Haberi duyunca ambulansla acili boyladım. Daha sonra acı habere ancak teskin edici haplarla katlanabildim.

Bahri ile bizim Uzunköprü’ye bağlı köylerimizin arası 4 kilometre. Daha yüksekte olan, TRT vericilerinin olduğu Süleymaniye köyü  benim köyüm Çavuşlu arası ormanlık.Gün doğuşu ve batışı  buralardan çok güzel görülür.Bu köyde akşamları Selimiye minareleri görülür. Süleymaniye köylüleri çok cesur insanlardır.

Yunanlılar bölgemizi işgal ettiğinde çevre köylüleri Süleymaniye köylülerinin güvencesi ile bu ormanlık alana sığınmış.Dedelerimden öğrendiğime göre bu  köye düşman girememiş. Bahri böyle cesur insanların olduğu bir köyde doğmuş.

Ailesini de tanırım.Onlar da Bahri gibi cesur,iyilik sever mert insanlardır. İki köy arasında dostluk aralıksız devam etti.Kız alıp kız veriliyordu.. Bahri genç yaşında “ Ben tek başıma hayatla mücadele edeceğim” deyip geçimini kazanmak için yollara düştü.

Yılmadı,usanmadı tüm engelleri aştı.Bir meslek sahibi oldu. Sattığı ürün olan Tava Ciğerini tanıtmanın yanında gittiği yerlerde kentimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına büyük katkı sağladı.

Kentimizde diğer esnaflar “Armut piş ağzıma düş” beklentisinde olduğu bir zamanda hiçbir yardım almadan şehir şehir dolaştı Televizyonlarda beş yüzün üzerinde program yaptı.Edirne’ de hiçbir kurum kentimizi bu denli tanıtan  başarıya ulaşamamıştır.Bunlar abartılı iddialar değil.

Arşivler ortada.

Kendisinden duymuştum Edirne’de bir oda yöneticilerinden  bir etkinlik için malzemeyi İstanbul’a taşımak için araç talebinde bulunmuş.

Bu kişiler Bahri’ye bakın ne demiş.”Aracımızın lastiklerinde hava yok veremeyiz.

Yazıklar olsun bunu bana üzülerek anlattı. Ondan sonra hiçbir kurumdan yardım istemedi.Kendi imkanları ile festivallerde ilimizi temsil etti.Edirne Tava Ciğerini Tanıtma ve Yaşatma Derneğini kurucu başkanı Dinar’ın yeri doldurulamaz .Edirne turizmi onun kaybı ile  büyük darbe yedi. Şairin dizelerinde belirttiği gibi:

Neylersin ölüm herkesin başında:

Uyudun uyanmadın olacak:

Nerede ve kaç yaşında:

 Bir namazlık saltanatın olacak.

Taht misali o musalla taşında.

------------------------

ONUN ANISINI YAŞATMALIYIZ

Bahri Dinar  aramızdan ayrıldı.Onun bir süre sonra unutulmasına izin vermemeliyiz.Dostlarının da katkısı ile Dinar’ın adı bir sokağa verilmeli Sokağa  yapılacak heykelde Bahri Dinar’ tanıtan kitabe yazılmalı.

Bir süre önce kendisine plaket veren Edirne Belediye meclisi bu görevi esirgemez. Oradan geçenler bu değerli insanı hatırlar.”Edirne’de böyle fedakar insanlar da var” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.