Milletimiz bu sıcak günlerde  bir yanda geçim sıkıntısı, çekiyor, diğer yanda boğucu sıcaklarla canı boğazına geliyor. Öfkeli ve tepkili bir toplum haline geliyoruz.

Halka bu sıkıntılar yetmiyor gibi, bir de siyasilerin  ceviz kabuğu doldurmayacak tartışmalar ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Özellikle, CHP bu kısır döngüden , birilerinin post kavgasından bir an önce  kurtulmalı. Bazıları partiye yeni bir yol çizmek peşinde. Aslında bir asırlık partinin program ve ilkelerle bir sorunu yok.

Bunu uygulamakla görevli olan  bugünkü yöneticiler iyici  rotayı şaşırmış.

Şunun şurasında  mahalli seçimlerin yapılmasına 7.5 ay kalmış. Bakıyorsunuz, seçimlerin tamamlanmasından bu yana iki ay  geçmiş. Hala bu seçimde yenilgiden kim sorumlu tartışması yapılıyor.

Her şey   gün gibi ortada.  Halka verdiğiniz umutlar boş çıktı.

Elinize geçen fırsatı değerlendiremediniz.  Bu yenilgiden herkes sorumlu. Bun başkasının üzerine atma çabası çözüm olamaz.. Olan olmuş. Önemli olan önümüzdeki Mart ayında yapılacak mahalli seçimleri az hasarla atlatabilmenin yolunu aramak.

Gerekirse bugün küskün olan ortaklarla bir araya gelip başarı sağlama yolunu aramak.

Siz CHP’liler çok önemli olan bu konuları bir yana bırakıp  birbirinizle dalaşıyorsunuz.

Şöyle bir halkın arasına çıkın. Partililerinizle görüşün, sizler hakkında nelerin  söylendiğini kulaklarınızla   duyun. Partilileriniz sizden birbiri ile kavga yerine  her şeye rağmen birlik ve beraberlik içinde olmanızı bekliyor.

CHP bugüne kadar çok badireler atlattı. Bunları aşarak  varlığını sürdürüyor. Ondan ibret alın. Bu parti sizin babanızın malı değil. Bir gün halkın sabrı taşıp sizi oradan  cebren uzaklaştırmasını mı bekliyorsunuz?

Sizin yaptıklarınızı görünce muhalefet partileri mahalli  seçimde rahat kazanma ortamı bulduğu için ellerini ovuşturuyor, halinize gülüyor.

ESKİ TÜFEKLERİ İŞİ İYİCE KARIŞTIRIYOR

Bakıyoruz bazı medya kuruluşları CHP’deki bu kargaşadan yararlanıp partinin eski tüfeklerini ekrana çıkarıp partilerin düştüğü durumu soruyor. Onlar da kendilerince  yorumlar getirip  partideki kaosu daha da körüklemek için çanak tutuyor.

Böylece bir asırlık bir partinin ne duruma düştüğünü görüyoruz. Bu partide birliği savunan kişilerin devreye girip  bu  fosilleşmiş siyasilere “dur” demeleri gerekmez mi?

Sosyal demokratların bugüne kadar umut bağladığı bir ilde  partiye gönül verenler bu durum karşısında çok karamsar.

Bir an önce  bu keşmekeşliğin son bulmasını bekliyor.

Bu koşullarda partililerin halkın karşısına çıkıp çözüm önermeleri mümkün değil.

Toplum CHP’deki  bugünkü görüntüleri  tepki ile karşılar. Haberleri olsun. 

FIKRA

AKBULUT HAL MÜDÜRÜ İKEN…

Yıldırım Akbulut başbakan olmadan önce bir süre avukatlık  bir zamanlar da İstanbul’da hal müdürlüğü yapmış.

Hal müdürü olduğu dönemde bir gün yardımcısı gelir.

Bir sürü matbu evrakların biriktiğini, onları koyacak yer kalmadığını  söyleyerek şöyle der:

“Sayın müdürüm izin verirseniz evrakların bir kısmını imha edeyim böylece yer açılsın”

Akbulut bir süre düşünür:

“Tamam imha et ama biliyorsun bunlar resmi evraktır, birer fotokopisini çeki de ondan sonra imha edin”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.