Halkımız bugüne kadar  seçim dönemlerinde  siyasilerin oyununa alet oldu. Özellikle seçim  öncesi  uyguladıkları yapay  bir türlü gerçekleşmeyen mutluluk sözleri  ile aldatıldı.

Böyle zaman geldiğinde o güne kadar duymadığınız müjdeleri duyma imkanınız olur.Ya ülkenin bir yöresinde petrol çıkar  ya da  ülkenin gelirini artıracak ekonomiyi düze çıkaracak kıymetli bir maden yatakları bulundu müjdesi verilir.

Onun ötesinde halkın milli duygularını kabartacak ulusal sorunlar her zaman siyasilerin vazgeçilmez malzemesi olmuştur.

Bu seçimde de bu çoğu zaman gerçekleşmeyip  unutulacak  sözlerle toplum avutulmaya çalışılacak. Böylece halkın gerçek sorunları, günümüzün  en önemli sorunu olan geçim zorlukları ikinci planda kalacak.

Yalnız, siyasilerin unuttuğu  bir konu var.Halkımız özellikle toplumdaki zorluklardan en çok etkilenen gençlik kesiminin bu tür siyasi oyunlara gelmeyeceğini hesap etmiyorlar.

Sosyal medyadan yararlanan küçük çocuklar dahi her şeyi yorumluyor. Mantıklarının kabul etmeyeceği şeylerle onları ikna edemezsiniz. yanlış bir konuda onları inandırmak isteseniz de karşı çıkıyor,  anında o konuda doğru bilgilere ulaşabiliyor.Büyüklerine “ Baba senin söylediğin doğru değil , doğrusu bu “diyebiliyor.

Bu sosyal  medyanın topluma özellikle gençlere olumlu katkısı.

Sosyal medyanın  zararları yanında bu faydasını da göz ardı edemeyiz. Onun için diyebilirim ki, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve  milletvekili seçimi bundan önce yapılanlardan çok farklı olacak.Burada siyasilerin daha önceleri  başvurduğu klasik seçim yöntemleri  etkili olamayacak.

Siyasiler “ Bu bölgede bizim blok oyumuz var onlar bizim partiden başka hiç bir partiye oy vermezler” anlayışında olanlar yanılabilir. Bazı parti yetkililer özeleştiri yaparak siyasi anlayışlarını gözden geçiriyor.Bu olumlu bir anlayış.Bunun özellikle genç kesimde ne derece etkili olup olmadığını seçim sonuçlarında göreceğiz.Kıran kırana geçmesi beklenen seçimde  ülkemizde iki  siyasi anlayışı mücadelesi şeklinde geçmesi şeklinde olacak. Dileğimiz o ki, bu seçim  tatsız olaylara,yasal olmayan yöntemlere yol açılmasın,  barış içinde geçsin.Halkımız bunu istiyor.Siyasiler de propaganda dönemlerinde toplumu kutuplaştıracak söylemlerde kaçınması ile seçim barış içinde son bulur.

---------------

FIKRA

CENNET-CEHENNEM

Hoca camide vaaz veriyormuş; vaazın sonunda:

“Cennete gitmek isteyenler ayağa kalksın” demiş.

Bir kişi dışında herkes ayağa kalkmış.

Daha sonra hoca soruyu değiştirerek sormuş:

“cehenneme gitmek isteyenler ayağa kalksın:”

Hiç kimse ayağa  kalkmamış.O zaman hoca oturan adama sormuş:

“Sen cennete mi , cehenneme mi gitmek istiyorsun?

Hiç birinde ayağa kalkmadın?”

Adam hiç istifini bozmadan.

 “Ben burada kalmak istiyorum hocam”.Demiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.