“Bir yıl sonra  KIYIKÖY’DE” ilk yazımın başlığıydı. Uzun geldi bana ve değiştirdim. Yine Kıyıköy’de diye…

Biz oraya arife Günü gitmiştik. Daha önce yazdıklarım bay ramın birinci günü içindi. Sırayla yani günbegün sürdürüyorum, çalışıyorum.

BAYRAMIN İKİNCİ  GÜNÜ:

Çok yoğun bir gün. Arabalar,insanlar, ve iş yerleri kaynıyor. Kente sığmayan bir bir  yoğunluk. Deniz, bilinen deyişle “çarşaf gibi…” iki gündür. Deniz kenarları ana-baba günü. Hava sakin ve serince.Deniz suskun, O kapı gibi dalgalar, şimdilik yok.

Taa uzaklarda iki rüzgar tribünü dönüp duruyor.Bunlar sayıca çoğalmış.

Yakından bakınca, tarih öncesi canavarları anımsatıyor. Görevleri rüzgar enerjisiyle elektrik üretmekmi,ş.

Sonra ne oluyor? Bu konuda bilgim yok.

Orada bulunanlarla bayramlaştıktan sonra davulcu da uğradı. Maniler söyleyerek bayramımızı kutladı.

heyecan? Benim yaştakiler bunları bu gün bile anımsar.

Kırlangıçlar da henüz buralarda. Binaların köşelerine yaptıkları gitmekteler. Bizlerden biraz ürkseler de alışıyorlar, zamanla. Pürtelaş yavrularını yemliyorlar, galiba.Kuşların en neşeli zamanları sabah saatleri, insanlar uyanmadan. Çok söyledim, bir kez daha yineliyorum:

Temiz hava, serinlik iyot kokusu… arayanlar; işiniz bu bölgede. Kıyıköy ve İğneada tüm varsıllıklarıyla kucağını açmış, sizleri bekliyor, biline.

Bu  aralar “Adalet Yürüyüşü’ne takılıyor aklım. Şimdiye değin olaysız geçmesi mutlu ediyor bir vatandaş olarak insanı. Yürüyüşü, bir çok ekran yansıtmasa bile, yansıtanlar da var.

Kemal Kılıçtaroğlu, elinde “Adalet” yazılı pankartla en önde. Bolu’ya doğru yürüyorlar, hedef İstanbul. Ve yürüyüşe katılan insan seli. Bayramı bile yürüyerek geçiren, eli bayraklı insanlar…

Sonunda yürüyüşün son günü. Bazı çıkıntılar olsa bile.İşte İstanbul. Umarım ve en büyük dileğim olaysız sonlanması. Açıklamalara göre yürüyüş akşam üstü gerçekleşecek mitinkten sonra son bulacak.

Yürüyüş sona esrede Edirne’ Kırkpınar başlayacak 10-16 günleri arasında başlayacak şölen sıcaklara rağmen sürecek. Yağlı güreşlerin gelenekleşmesi ve özellikleriyle sürdürülmesi bir kez daha yaşatılacak. Umarım bu günlerin heyecanı da  herhangi bir engel söz konusu olmaz.

Belediyeye ve görevlilere kolaylıklar diliyorum. Güreşenlere de başarılar..

Sarayiçi’ni güzel günler bekliyor bir kez daha.

Abe “Hodri Meydan!...” Bire be!...

“Türkiyem Türkiyem cennetim/Benim güzel milletim…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.