Dünkü yazımda Siyaset ile ilgili özlü sözler ifade eden yazar, düşünür, devlet adamı ve diplomatların atasözü niteliği taşıyacak cinsteki sözleri bilgi amaçlı olarak yazmıştım.

Olumlu ifadelerin az, olumsuz düşünce ve görüşlerin çok olduğu siyaset ile uğraşmanın çokta kolay ve doğru kabul edilir bir faaliyet veya iş olmadığı kanaatine vardım.

Yalan söylemenin mubah sayıldığı ve Şer olarak kabul edilen Siyaset ile ilgili neden olumlu ve cazip gösterici ifadelerin yer aldığı sözlerin söylenmemiş olmasına şaşırdım şahsen.

Neyse öyle veya böyle yıllardan bu yana var olan bu uğraş devam ediyor ve edecek zaten.

Çünkü yaşamın içindeki sistem bunu gerektiriyor.

Çünkü yönetilecek olan insanları yöneteceklerin belirlenmesi için gerekli olan seçimler siyasilerin yarıştığı arenalar durumunda.

Onun için de seçenler kendilerini yönetecek olanları belirlemek için seçimlere katılıp oy kullanacaklar ve en iyiyi en başarılı olabilecek olanı seçecekler.

Siyasette mücadele önce Parti içinde başlıyor zaten.

Önce delege seçimleri gerçekleşecek, İlçe Başkanlıkları belirlenecek ve ardından da İl Başkanı ve yönetimi seçilecek.

CHP bu konuda yıllardan beri en faal ve hızlı bir çalışma temposunu hayata geçiren parti olduğu için heyecanda fazla oluyor bu parti seçimlerinde.

Şimdiden delege belirlemeleri başladı bile.

Gruplar belirleniyor ve adaylı düşünenler parti delegelerinden kendisine oy verecek olanların fazla olması konusunda yoğun bir çalışma temposuna başlıyorlar hatta başladılar bile.

CHP de adeta bir gelenek olmuşçasına tüm eski ve tabandaki Partililer sürekli olarak Merkez Belediye Başkanının karşısında yer alıp rakip oluyorlar.

Belediye Başkanlarının kendilerine ait parti gücüne makam gücünü de eklemesi ile üstünlük sağlayıp istediği yönetimleri göreve getirme şansını yakalıyorlar.

Bu durum sadece Edirne içinde söz konusu değil.

Başka İllerde de durum çok yerde böyle tecelli ediyor.

Belediye Başkanlarının ağırlığı parti gücü olarak ortaya çıkınca istediği sonucu elde etme şansıda buluyorlar.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Eski Başkan Sedefçi Ceza evinde yatarken bile falancayı İl Başkanı seçin, filancayı Milletvekili adayı olarak düşünmeyin şunu yazın talimatları ile istediğini yaptırmıştı teşkilata.

Geçen ki yazımda belirttiği Başkan Gürkan’ın yine güçlü olduğunu ve seçimlerde yine onun destek verdiği kişilerin görev alma şansının yüksek olduğunu belirttiğimde bazı partililerden tepki alıp; “O işler artık bitti Melih Hoca. Senin canın öyle istiyor galiba” diyerek beni uyarmışlar.

Beni çok ilgilendirmediği için ne bitsin nede bitmesin gibi bir yorumda yapamam tabiî ki.

Uzaktan da olsa takip etmeye ve eş dost ile bu konuları konuşmaya çalışıyorum.

Tespitim şu ki; bu seçimlerde adaylar çok gibi görünüyor.

Gündemde dolaşan isimlerin dışında öyle isimler duyuyorum ki; uzun yıllardır parti çalışmalarından uzak duranlar bile gece gezmelerine, lokanta toplantılarına katılarak taraftar toplamaya çalışıyorlar.

Yani iddialı bir seçim dönemi yaşanacak CHP de.

Hayırlısı olsun diyelim.

Bazı sıkıntılar yaşamakta olan 16 yıllık iktidar Partisi Ak Partiye karşı en şanslı bir dönemde oldukları bilinci ile hareket etmeleri gerektiğini hatırlatalım.

Yılların özlemi olan İktidar özlemini elde etme konusunda Edirne katkısını verebilecek en iyi kadroları göreve getirme gayreti içinde olmaların kendileri için büyük kazanç olacağını hatırlatalım.

Tüm siyasi Partilerimize başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.