Edirne’nin en büyük semt  pazarı olan, Cumartesi Pazarı olarak da bilinen Çarşamba,günleri de pazar alanı olup pazar günleri ise  üreticilerin ünlerinin satış yeri olan pazar alanında daha  önceleri genellikle   halkın ihtiyacı olan yiyecek ürünleri pazarlanıyordu.Son aylarda her nedense   pazar alanında bir değişiklik oldu.

Pazarda yiyecek satan kiracılar yerlerini giyecek pazarlamacılarına kiraladı.

Şu anda  pazarın büyük bölümü çeşitli  giyecek ürünleri ile kaplı.Başka illerden gelen pazarcılar  ürünlerini burada rahatlıkla  pazarlıyor.

Pazara gidip bu durumu gören vatandaşlar bu değişimden şikayetçi.”Biz burada genellikle giyecek değil,  evlerimizin yiyecek ihtiyacımızı karşılamak için gidiyoruz.Buranın imkanlarından faydalanmak isteyen başka illerin giyecek pazarlayan esnafları pazar alanını giyecek satış alanına dönüştürdü.

Bu Pazar yeri kiracılarının   yerlerini kiraya vermesinin Edirne’ye ne yararı olabilir.

Kentimizde bu ürünleri pazarlayan binlerce esnafımız var.Biz pazar yerimizin eskiden olduğu gibi  mutfak ihtiyacımızı karşılayacak şekle gelmesini istiyoruz.pazarların komşu illerden gelen geçici müşterilere göre dizayn edilmesi ne kadar doğru.? Bu konuda söz sahibi olanların pazarlardaki bu düzenlemeye söyleyecekleri bir sözü yok mu?

-----------------

FİYATLAR DENETLENMİYOR MU?

Bakıyoruz, çarşı pazarlarda satılan ürün fiyatları her gün değişiyor.Özellikle son günlerin zam şampiyonu soğan bir işyerinde kilosu yirmi lira ise bir başka yerde  bunu altında veya üstünde fiyatla pazarlanıyor.Günde iki kez fiyatı değişen ürünler var.Halkın ihtiyaçlarının büyük oranda karşılandığı pazarları denetleyen bir kurum yok mu?

Saldım çayıra,mevtam kayıra “ misali denetimden uzak  bir pazar ile  ne amaçlanıyor.Burada olan  yine dar gelirli halkımıza oluyor.Her gün yükselerek değişen fiyatlarla  halkın geçim sıkıntısı daha da artıyor.Bu konu her gün şikayet konusu  olarak gündeme gelse de piyasayı düzenleyecek  önlemler  neden dikkate alınmıyor.?

Katlanarak artan zamlar  nedeniyle  et ve süt ürünlerinin yanına dar gelirlilerin   alış veriş yapmaları mümkün değil. Bu konuda herkesin kendine göre haklılık payı var.Peki bu pahalılığının nedenlerinin  gerçek sorumlusu kim?

Halk böyle sıkını içinde yaşamını ne kadar devam ettirecek.? Buna dur diyecek bir merci yok mu?

Siyasiler en çok bu konu üzerine kafa yormalı. Geçim sıkıntısı hiçbir sıkıntıya benzemez.Haberleri ola…

------------

ÖZLÜ SÖZ

Çoban ol dedik kurt oldu.

Bekçi ol dedik hırsız oldu.

MEVLANA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.