Bugün Ana Muhalefet Partisi CHP’de  başlatılan değişim, yenileşme  talepleri diğer meslek kurumlarına  hatta muhtarlıklara kadar yaygınlaşmalı.

Ne demek ömrü boyunca muhtarlık yapmak,  meslek kurumlarında yöneticilik  yapmak,koltuklara  yapışıp kalmak.Oralarda da değişim  gerekmez mi.?

Özellikle meslek kuruluşlarımızın Ankara’daki üst yönetimlerine bakınız.? Ne hikmetse uzun süre o görevde kalmayı başarıyorlar.

Bunun yolu da kendilerini o göreve getiren delegelerinin kendi istekleri doğrultusunda, ona oy verecek kişilerden oluşması nedeniyle o görevlerin gediklisi, demirbaşı oluyorlar.

Bugün meslek kurum temsilcilerinin bu görevlerini yeterince yerine getirdikleri söylenebilir mi?

Ankara havası kısa zamanda onları siyasilere  bağımlı hale getiriyor. Bu bağımlılıktan kurtulup kendini o göreve getirenlerin isteklerini hakkıyla savunan kaç meslek kurum üst temsilcisi var?

Bunda, kendilerini o göreve getirenlerin delegelerinin suçu yok mu? Kuşkusuz onlar da bu alanda sorumlular. Şöyle bir araştırın, meslek kurum üst yöneticisinin üyelerinin haklı ekonomik talepleri için  tabanı da arkasına alıp yüksek sesle kamuoyuna duyurduklarına tanık olmadık.

Hak aramak yasalar çerçevesinde yapıldığında yadırganıp farklı yorumlanamaz. Demokrasinin gereği de budur. Bazı işçi sendika temsilcileri gibi devletin her verdiği hakka “eyvallah” deniyorsa sizlerin o görevde kalmanıza ne gerek var.

Bu tavırlarınızla aldığınız yüksek maaşları hak ediyor musunuz? Bunu diğer meslek dallarına da yaygınlaştırmak mümkün.

Bu günlerde özellikle CHP içinde gündeme gelen yönetim değişikliği,yenileşmenin ülke genelinde tüm yöneticiler arasında uygulanması.Yönetime gelenlerin bir süre sonra yerini teknolojiyi yakından izleyen  dinamik gençlere bırakıp  onların yönetim kademelerine gelmeleri konusunda öncülük yapmaları daha iyi olmaz mı.?

Milletvekili yenilemeyi en düzenli şekilde iktidar partisi AK Parti yapıyor. Diğer partilerde bu tür uygulamanın eseri yok. Milletvekillerinin görevde kalma sürelerine baktığımızda bunu görüyoruz.

CHP’de 5-6 dönem vekil olanların yerlerini arkadan geleceklere bırakmaları gerekmez mi? Demokrasini düzenli bir şekilde uygulandığı ülkeleri örnek almalıyız. Bu arada başarısızlığı kanıtlandığı halde istifa yönteminin uygulanmadığı ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunması yüz yıllık  demokrasimiz için uygun mu?

Sözün özü: Siyasette gündemde olan yenileşme, değişim arayışları tüm meslek kurumları yöneticileri arasında da yaygınlaşmalı. O zaman ülkemizde demokrasi daha da kalıcı hale gelecek.  

-----------------

NOT:

Eşimin rahatsızlığı nedeniyle bir süre köşe yazılarıma ara veriyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.