Dünkü yazımda 24 ve 25 Kasım günleri için; Güzelliklerle dolu iki güzel gün, tanımlamasını yapmıştım.

Öğretmenler Günü kutlamaları ile ilgili izlenimlerimizden bazı notları dünkü yazımızda kullanmıştım.

Bu gün 25 Kasım Kurtuluş Bayramı izlenimlerimizden kısa notlar sunmak istiyorum.

Öncelikle özgürlük sevdalısı Edirne’min güzel insanları çoluk-çocuk, genci ve yaşlısıyla tören alanını doldurmuştu.

Pırıl pırıl güneşli aydınlık ve ılık bir hava, adeta; “Ey Edirneliler bu güzel gün sizin için, kurtuluş sevincinizi doyasıya yaşayın..” Diyordu.

Kurtuluş Bayramı’nın açılış konuşmasını Edirne Halkı adına Belediye Başkanımız Recep Gürkan yaptı.

Şunu açıkça ifade etmeliyiz; Başkan Recep Gürkan öğretmenliğin de kendisine verdiği bir zenginlikle hitabet sanatını en güzel şekilde kullanmayı başarıyor. Başkan Gürkan’ın konuşmalarında tarih bilgileri, gerçekleri yansıtırken; ruhumuzdaki kahramanlık duygularını da coşturuyor.

Kurtuluşumuzun 96. Yıldönümünde geçit törenine Ben de katıldım.

Bu bayram için Tarihi Ciğerci Bahri Bey, çok güzel bir kompozisyon hazırlamıştı. Guinness Rekorlar Kitabı’na giren büyük tava ciğerin 2 metre çapındaki bir modeli ile tören güzergahından geçecektik. Ben de yazıp bestelediğim Tava Ciğer Marşının nakarat kısmını içerin bir pankartla geçiş yapacaktım.

Tavamızla, çalışanlarımızla, müzisyenlerimizle 10 kişilik bir grup halinde tören güzergahında yerimizi aldık.

Tören yöneticisinin komutu ile birlikte yürüyüşümüze başladık. Protokol tribününün önüne yaklaşırken Belediye Bandomuz “Tava Ciğer Marşını” çalmaya başladı. Programı sunan spiker de marşımızdan dizeleri okumaktaydı..

Bu marşın yazarı ve bestekarı olarak heyecanlanmamak elimde değildi. Gerçekten heyecanlandım ve duygulandım. Tabi ki gurur da duydum. Çünkü böylesine coşkulu ve özel bir gününde Edirne şehrinin semaları benim yazdığım bir marşın ezgileriyle çınlamaktaydı.

10 kişilik ekibimizle birlikte protokol tribününe döndük ve saygı selamımızı verdik. Ve Protokol Tribünü önünde bu tarihi anı görüntüleyen gazetecilere poz verdik.

10 dakika kadar süren bu gösteriden sonra, Tarihi Ciğerci Bahri Bey önde olmak üzere; ekibimizle birlikte Halkımızı selamlayarak tören yürüyüşümüzü Mimar Sinan Heykeli’ne kadar sürdürdük.

Bu güzergahta kadirbilir Edirne Halkımızın Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e gösterdikleri yakın ilgi ve sevgiyi gerçekten görmenizi isterdim. Saygıdeğer Edirne Halkımız kendisi için yapılan her hizmeti görüyor, her söyleyeni anlıyordu.  Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in yaklaşık 10 yıldan bu yana Edirne’nin ve tabi ki tava ciğerin tanıtımı için yaptığı özverili çalışmaları Edirne Halkımız görmüş ve takdir etmişti.  Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e gösterilen sevgi böylesine çok yoğun bir emeğin karşılığıydı.

Emeği geçen Bahri Bey’e ve onun emeklerinin kıymetini takdir eden Edirne’min güzel insanlarına en içten duygularımla teşekkür ediyorum.

Yine böylesine güzel kurtuluş bayramlarında buluşmayı yüce Allah’tan diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.