Şehrimizde  hava kirliliğini önleyecek rüzgarlar genellikle kuzeyden, Buçuk tepe istikametinden geliyor. Son yıllarda bu bölgede yapılan binalar çok katlı ve  kentimize gelecek ,havayı temizleyecek rüzgarı kesecek şekilde, doğu- batı istikametinde yapılan binalardır.Bu durum İlimizde, özellikle kış aylarında kentin alçak kesimlerinde hava kirliliğinin artmasına neden oluyor.

  Havanın sisli,  yoğunluğun yüksek olduğu zamanlarda  sokağa çıktığınızda hava kirliliğini daha çok  hissediyorsunuz. 

   Kirli hava nedeniyle kendinizi boğulacak gibi hissediyorsunuz , genziniz yanıyor.

  Böyle günlerde solunum zorluğu çekenler ile yaşlıların sokağa çıkmaması öneriliyor.

  Bir yanda yoğun araç trafiğinden kaynaklanan egzoz dumanı diğer taraftan havayı temizleyecek rüzgar yönünün yüksek konutlarca kapalı olması, kentin yeni yerleşim alanlarında havanın iyice kirlenmesine neden oluyor.

  Rüzgar istikametinin açık olduğu,  elektrik yüksek gerilim hattının geçtiği yerlerde bu kirliliğin daha az olduğuna tanık oluyorsunuz.

  Eğer binalar hava kirliliğini önlemeyecek şekilde kuzey-  güney istikametinde dikey olarak inşa edilmiş olsa, bu kirliliğin daha az olacağını bu işin uzmanları söylüyor.

Nüfusun daha da artması, yüksek konut yapımına devam edildiği sürece Kentimizde hava kirliliği daha da artacak.

DOĞU CEPHESİ DE KONUT ALANI OLDU

Kentimizde Hava  kirliliğini önleyecek rüzgarlarının  geldiği   bir diğer yön olan doğu cephesi de konut alanına dönüşüyor. Tarımsal Araştırmanın verimli arazileri  konutlaşmaya feda ediliyor.

  Bir süre sonra buranın da yüksek konutlarla kaplanması sonucu Edirne’de hava kirliliği daha da artmış olacak.

  Bu konuda yetkili olanlar bunu görmüyorlar mı?

  Yoksa maddi çıkarlar insan sağlığından daha mı önemli?

FIKRA

 SEBEP SENSİN

Marianın kocası vefat etmişti. Cenazeyi gömdükten sonra mezarlıktan dönerken kadıncağız papazın yanına sokuldu ve sordu:

-“Peterciğim şimdi acaba nerede dersiniz muhterem peder?”

-“Olsa olsa cennetin kapısındadır”

-“Allah Allah neden cennetin kapısında olsun?”

İçeri giremiyor mu acaba?

-“İyi insan olduğu için içeri girmesine müsaade ediyorlar, ama boynuzları  o kadar uzamış ki girebilmesi için cennetin kapısını genişletmeye çalışıyorlar”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.