Yıl sonları, özellikle emekliler için umut aylarıdır. Her yıl o günler geldiğinde tıpkı milli piyango alıp büyük ikramiye hayali, kuranlar gibi emekliler aylıklarında yüksek artış beklentisinde olur. Bu yıl da öyle oldu.Maaşına yüksek oranda zam gelebilir böylece geçim sıkıntısı nispeten azalır hayalini kuranlar bir kez daha yanıldı.Maaş zamlarında  yine ”Dağ fare doğurdu” siyasilerin  “emekliler hayat pahalılığında ezilmeyecek” sözleri  yine havada kaldı.Aradan kısa zaman geçmesine karşın geçim zorlukları azalma bir yana  artarak devam ediyor.Bunu fırsat bilenler  emekli zamlarından önce sattıkları ürünlere zam üzerine zam yaptı.

Bakıyorsunuz et ve süt ürünlerinin yanına dar gelirlilerin yaklaşması mümkün değil.Onun ötesinde halkın ana besin maddesi ekmeğin de zamlanması bu kış günlerinde halkın geçimini daha da zora soktu.Bu arada akaryakıt,elektrik ve diğer ana  ürünlerde yapılan kısmi indirimlerle halk avutulmak isteniyor.Bu indirimden birkaç gün sonra bakıyorsunuz yine  katlama zam yapılıyor.

--------------------

AVRUPA İLE MUKAYESE EDİLİYOR

Halkın geçim sıkıntısını Avrupa ülkeleriyle mukayese ediliyor. El insaf.hepimizin orada yakınları var.Halk anında her şeyden haberi oluyor.Oradan maaş alıp burada yaşayanlar var.Onlar bizlerin çektiğimiz sıkıntıyı çekiyorlar mı?

Bu tür benzetmelerle halkın sorunları çözümlenmez.

Ekonomik gerçekler ortada .Bunlar dikkate alınarak radikal çözümlerle sorunların çözümleneceğini onlar da biliyor 

Bu  fedakar millet satın aldığı her ürün için  devletine vergi ödüyor.O yetmiyor gibi ,şimdi de bankalarda parası olanların zarar etmemesi için ceremelerini de  ödeyecek.

Bu resmen halkı aptal yerine koymak,alay etmek  olmuyor mu?

Hiç fazla söze gerek yok. Fakir fukara her geçen gün daha da yoksul hale geliyor.Durum böyle olmasına rağmen  bazı diplomalı televizyon bülbülleri ile bunun  gizlemeye çalışılması  mümkün değil.

Halkın sağlıklı yaşamını sürdürmesi için en önemli ihtiyacı olan ekmeği, geçim sorunu tehlikeye girer halk geçinemez durma düşerse kimse siyasilerin palavralarını dinlemez.

Hem adama sormazlar mı? Bunları söyleyenler halka mutluluk tablosu çizenler, bir kez olsun halkın arasına çarşı pazara gelip dar gelirlilerin ne durumda olduğunu   gözleriyle görsünler.

 Eğer söylenenleri doğru olarak kabul ediyorlarsa bir semt pazarında  halkın hiçbir sıkıntısı yok,işler yolunda  desinler ,bakalım  ,halk onlara ne diyecek.?.

Bu millete fakir fukaraya reva görülenler bunun sonucunun nereye varacağının acaba  farkındalar mı?

Halkımızdaki bu kadar sabır ve metanete rağmen hala pahalılık azalacağı yerde  artarak devam ediyorsa,bu milletin talebini   yok saymak “Nasıl olsa millet bugüne kadar olduğu gibi söylediklerimize inanır gelecekte bu sorunlara çözüm  bulacağımıza kanaat getirir” diye  düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar.

İnsanların açlığı boş laflarla çözümlenmez.Karnı doymadan yatağa girenler çocukları aç kalanlar  için tek çözüm yolu bu sorunlarına en kısa zamanda halkın geçim sıkıntısına çare bulunmasıdır.

Siyasi hesaplarını bundan önceki seçimlere göre yapan ”Halkımızı tüm zorluklara rağmen bize desteğini esirgemez, arkamızda durmaya devam eder.” Diyenler  sakın  ham  hayale kapılmasın.

Aç kalmanın insan yaşamı  için ne denli  önemli  olduğunu   unutup siyasi polemiklerle, laf ebeliği ile  halkı kandırmaya çalışıp halkın önüne pembe tablo sunanlar. acaba bu olumsuz  koşullarda  yataklarında rahat uyuyabiliyor mu?

Söylediklerine kendileri ve yakınları inanıyor mu?

Gerçekleri ters yüz ederek halka yanlış bilgi vermeye devam edenler,yarın   gerçeklerle yüz yüze geldiklerinde acaba ne duruma düşecekler.?

Bu gerçekleri  gizlemeye çalışıp birilerine yaranmaya çalışanlar geçen yıllarda yaşanan benzer örnekleri  görüp ona göre durumlarını gözden geçirsinler .

Bugün kendilerine sağlanan menfaatler yarın düşecekleri  durumdan kendilerini  kurtaracak mı?

---------------------

FIKRA

 YAKIT

 Hükümet Erzurum’a bir yazı gönderir:

-“ Bu kışın soğuk geçeceği anlaşılmaktadır. O nedenle kullanacağınız yakıtın cinsini, kot numarasını ve stok durumunu acil olarak bildirmeniz gerekiyor.

Bu durum karşısında bir köy muhtarı cevap yazar:

“Yakıtımız pohtir, numarası yoktir. Stokumuz çoktir” der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.