TED Edirne Koleji’nin temelleri atıldı

EDİRNE’YE DEV YATIRIM

TED Edirne Koleji’nin temelleri atıldı

EDİRNE’YE DEV YATIRIM

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2018 Cumartesi 13:36
TED Edirne Koleji’nin temelleri atıldı

Edirne’nin köklü firmalarından Nesim İba’nın sahibi olduğu BAZ Eğitim Kurumları tarafından şehrimize kazandırılan Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu temel atma törenindeki konuşmasında, “Bundan 20 yıl önceki anlayışa göre akademik başarı, bizim hala peşinden koştuğumuz test ile tost arasına sıkıştırılmış liseye ve üniversiteye geçiş başarısı dünyada yıllar önce bırakıldı” Dedl.

Türk Eğitim Derneği zincirinin bir halkası olacak Edirne TED Koleji’nin temel atma töreni 20 Nisan Cuma Günü gerçekleşti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören TED Koleji’nin tanıtım videosunun izlenmesiyle devam etti. Ardından açılış konuşmaları yapıldı ve temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Törene, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu “Bir ülke düşünün savaşta bile paraya ihtiyacı varken, insan gücüne ihtiyacı varken maarif şurasını toplamış olsun. Bir ülke düşünün kurmaya çalıştıkları yeni sistemin temellerini eğitime dayandırmak istesin ve bir ülke düşünün ki her yönde bir öncü kuruluş kursun. İşte TED bundan tam 90 yıl önce büyük önder Atatürk’ün talimatıyla bu güzel ülkenin eğitim alanındaki ilk ve tek sivil toplum örgütü olarak kurulmuştur. Bu gün 40’ıncı okulumuzun temelini atıyoruz. Önümüzdeki yılda diğer 12 okulumuzla birlikte bu okulumuzun da açılışını yapacağız.  Biz TED olarak bir ilde niye okul açarız sadece o ilde 800 tane öğrenci okutmak için değil. İlk olarak o ildeki rekabet koşullarını değiştiririz. İki Milli Eğitim Müdürümüzün arzu ettiği devlet okulu öğretmenlerinin eğitimlerini üstleniriz. Üç o ilde annesi babasının parası yok diye imkanı olmayan çocukları kendi okullarımıza alarak bu çocukların önündeki imkansızlıkları yıkarız. Bu gün TED olarak binlerce çocuğumuza burs veriyoruz.” Dedi.

“TEST İLE TOST ARASINA SIKIŞTIRILMIŞ BİR NESLİ KURTARMAK ZORUNDAYIZ”

21. yüzyılda hiçbir savaş silahla yapılmıyor beyinle yapılıyor diye konuşmasına devam eden Pehlivanoğlu “Artık ne kadar nitelikli genç nüfusa sahip olduğunuz önemli. Eğer ülkemizdeki genç nüfusu eğitmezsek, üniversite mezunu yapmazsak demiyorum. Maalesef milli bekamız için en büyük riskimiz bugün ki genç nüfusumuz olacaktır. Yapmamız gereken şey adaletli bir eğitim sistemini ülkemize getirmektir. Test ile tost arasına sıkıştırılmış bir nesli kurtarmak zorundayız. Çok şükür dershanelerin en azından adından kurtulduk. Ama maalesef okulları dershane yapmak üzereyiz. Biz eğitimi okula taşımak mecburiyetindeyiz. Öğretmeni sorumluluğunu bilen bir öncü olarak yetiştirmeliyiz. Artık hibrit arabalar gibi hibrit gençler gerekiyor. Bundan 20 yıl önceki anlayışa göre akademik başarı, bizim hala peşinden koştuğumuz test ile tost arasına sıkıştırılmış liseye ve üniversiteye geçiş başarısı dünyada yıllar önce bırakıldı. Hatta sosyal başarı bile bırakıldı. Artık kültürel zekadan bahsediliyor. Biz bu güzel evlatları geleceğimiz için yetiştirmek zorundayız.” Diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Burada yetişecek bütün evlatlarımıza başarılar diliyor, onlar Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacaktır, bundan hiç şüphemiz, hiç kuşkumuz yok. İba ailesine ve bu işin mimarı olan sayın kardeşim Belgin İba’yı ve kaçak bahis tabi ki o kocaman muhteşem TED ailesini de yürekten kutluyorum. Belgin İba’nın bu işin başında olması bu işin başarılı olacağına olan inancımızı daha çok arttırıyor.  TED Edirne Koleji'nin öncelikle evlatlarımıza, anne babalara, ülkemize ve Edirne’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Recep Gürkan’ın ardından Edirne Milletvekilleri Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da kısa bir hayırlı olsun konuşması yaptı ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve il protokolü butonlara basarak, resmi temel atma törenini gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.