Türkiye’nin En Büyük İkinci Koleji

Eylül ayında Edirne’de öğretim hayatına başlayacak olan Bil Koleji’nin Genel Müdürü Orhan Dağhan Margi Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dağhan Edirne’ye yapılan kampüsün Türkiye’nin en büyük ikinci kampüsü olduğunu ve 3 bin öğrenci kapasitesinin olacağını söyledi.

Türkiye’nin En Büyük İkinci Koleji

Eylül ayında Edirne’de öğretim hayatına başlayacak olan Bil Koleji’nin Genel Müdürü Orhan Dağhan Margi Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dağhan Edirne’ye yapılan kampüsün Türkiye’nin en büyük ikinci kampüsü olduğunu ve 3 bin öğrenci kapasitesinin olacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:13
Türkiye’nin En Büyük İkinci Koleji

İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan yaptığı basın açıklamasında “Dünya inovasyon Okulu Bil koleji serhat şehrimiz Edirne’de 2018 Eylül ayında Türkiye’deki en büyük kapalı alana sahip kampüsü olarak eğitim faaliyetlerine Anaokul, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi kademelerinde başlayacak.  Genel merkez olarak akademik kadromuz titizlikle oluşturulmaktadır. Bil Koleji Kampüsünün pedagojik mimari esas alınarak güvenli, sağlıklı okul projesi kapsamında 63 derslik, 14 laboratuvar, 900 kişilik konferans salonu, çırpınma havuzu, yarı olimpik yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları ile Aydın Üniversitesi bünyesinde yer alan ‘Çocuk Üniversitesi’ açılacak. Bu kapsamda STEM yanı sıra GEMS ve Ahşap atölyelerinin de yer alacak, öğrencilerin uygulamaya yönelik eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde bulunacaklar, bu konuda gerekli tüm çalışmaların tamamlandı.” Dedi.

“EDİRNE BİL KOLEJİ 40 BİN METRE KARELİK KAPALI ALANIYLA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İKİNCİ KAMPÜSÜ”

 Bu yıl 14 tane yeni kampüsün Türkiye genelinde inşası devam etmektedir diyen Dağhan  “Bu inşası devam eden okullarımızdan bir tanesi de Edirne Bil Kolejidir. Edirne Bil Koleji 40 bin metre karelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci kampüsüdür. Edirne gibi nüfus yoğunluğu diğer birçok büyük şehirden az olan bu ilimize neden bu kadar devasa bir kampüs inşa ediyoruz. Edirne’ye ne yapsak azdır. Biz sadece Edirne’ye hitap edecek bir kolej açmıyoruz. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, çevresindeki ilçeler, Keşan’dan Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Balkanlar’a ve Marmara Bölgesi’ne hitap edecek bir kampus inşa ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ortaöğretim öğrencilerinin kalabileceği bir yurt inşa ederek o yurtta bu öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde barınmalarını sağlayarak Balkanların merkezine konumlanmış bu kolejin cazibe merkezi haline gelmesini arzuluyoruz. Bu interlandın ana merkezini Edirne olarak belirledik. Yatırımın doğru zamanda doğru yere olduğunu belirtmek isterim.  Doğru zamanı da kısaca sizle paylaşmak isterim. Türkiye’de özel okulculuk 46 yıldır var.  46 yılın bu 36 yılında özel okullar kendi emekleriyle ve kendi kitlesini yaratarak bir potansiyel üreterek özel okulculuk yaptık. Yaşadığımız pek çok zorluğu aştık. Son on yıldır Türkiye’de özel okulculuk yüzde 800 arttı. Bu büyümenin yaratmış olduğu payla devletin yükünü paylaştığımızı görmek mümkün.  Edirne’deki kampusümüzde 50 milyon lira yatırım yapıyoruz. 3 bin öğrenci kapasiteli bir kampus yapıyoruz. Bunu biz yaptığımız için devletimiz 50 milyon lirayı daha farklı alanlarda kullanabilme imkanı bulacak. Bundan dolayı devletimizin üzerindeki bu yükü bizler paylaşmaya devam edeceğiz. Alnımızın akıyla da çocuklarımızı aydınlık bir Türkiye’ye yetiştirmeye gayret edeceğiz. Bu uğurda yaktığımız meşaleyi inşallah hep ileriye doğru taşıyacağız. Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.