104’ÜNCÜ YILDA ŞÜKRAN VE MİNNETLE…

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104’üncü yıl dönümünde, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği ve Halk Eğitim Merkezi’nde etkinlikler düzenlendi. Şehitler için duaların edildiği etkinlikte, protokol üyeleri tarafından şehitliğe kırmızı karanfiller bırakıldı.

104’ÜNCÜ YILDA ŞÜKRAN VE MİNNETLE…

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104’üncü yıl dönümünde, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği ve Halk Eğitim Merkezi’nde etkinlikler düzenlendi. Şehitler için duaların edildiği etkinlikte, protokol üyeleri tarafından şehitliğe kırmızı karanfiller bırakıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Mart 2019 Salı 08:53
104’ÜNCÜ YILDA ŞÜKRAN VE MİNNETLE…

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104’üncü yıl dönümü nedeniyle Edirne’de etkinlikler düzenlendi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı'na Edirne Valisi Ekrem Canalp, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Siyasi Parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EDİRNE ASKER HASTANESİ ŞEHİTLİĞİ

Sabah Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anıta çelenk sunulmasıyla devam eden programda, Edirne Valisi Ekrem Canalp anıt defterini imzaladı. Vali Canalp, “Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah hepsine rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitliğe kırmızı karanfiller bıraktı. Son olarak Şehitler Hatıra Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirildi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ

Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen programın ardından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program başladı. Burada günün anlam ve önemine dair konuşmayı Öğ. Ütğm. Selahattin Bal yaptı. Bal konuşmasında, “Üzerinde yaşadığımız toprağı vatan yapan, bayrağımıza rengini kanlarıyla veren kahraman şehitlerimiz; Manevî varlığınızdan aldığımız güçle, vatanımıza yönelik her türlü tehdide karşı, her şart altında üzerimize düşen görevi yapacak ve size layık olmaya çalışacağız. Türk Vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ölüm, size olan bağlılığımızı asla koparamayacak, kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki; Çanakkale'ler sonsuza dek geçilemeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk Yurdu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okundu. Daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye girmiş olan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hediyeleri takdim edildi. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında 3’üncü olan öğrencilere hediyelerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti. Bu sırada minik bir çocuk sahneye çıkınca, Başkan Gürkan miniği kucağına alarak ödülleri öyle takdim etti. Yarışmalarda 2’inci olan öğrencilere ödülleri Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin tarafından takdim edildi. Yarışmalarda 1’inci olan öğrencilere ise Edirne Valisi Ekrem Canalp ödüllerini verdi. Yarışmalarda dereceye girmiş 10 öğrencinin de kız olması nedeniyle de Vali Canalp kendilerini tebrik etti. Ödül töreninin ardından, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi için hazırlanan gösteriler gerçekleştirildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.