15 YIL ARADAN SONRA KURTULUŞLARINI KUTLAYACAKLAR

Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, 15 yıl aradan sonra yeniden Kurtuluş programı kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, tüm belde halkını programa davet etti.

15 YIL ARADAN SONRA KURTULUŞLARINI KUTLAYACAKLAR

Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, 15 yıl aradan sonra yeniden Kurtuluş programı kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, tüm belde halkını programa davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Kasım 2023 Perşembe 00:00
15 YIL ARADAN SONRA KURTULUŞLARINI KUTLAYACAKLAR

Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Kırcasalih'in 101'in Kurtuluş Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları vatan yapmak için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Kurtuluşumuzun 101'inci yılı kutlu olsun." dedi. Başkan Tütüncü ayrıca 15 yıl aradan sonra yeniden Kurtuluş programı kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, tüm belde halkını programa davet etti.

Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Kırcasalih'in 101'inci Kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tütüncü mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Osmanlı İmparatorluğu'na bir asra yakın başkentlik yapan Edirne'miz, Balkan ülkelerinin Osmanlı İmparatorluğu'na karşı giriştiği savaşta maalesef en zor günlerini yaşamıştır. Savaş yıllarında en acı ve en karanlık günlerini yaşayan şehrimiz Edirne ve beldemiz Kırcasalih, binlerce evladını da şehit vermiştir. Birçok acıya tanıklık eden şehrimiz ve beldemiz, ne olursa olsun bağımsızlığından ve özgürlüğünden vazgeçmeyerek, büyük mücadele vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde Kırcasalih, 20 Kasım 1922'de kurtarılarak, gerçek sahiplerine teslim edilmiştir.

Bugün üzerine bastığımız bu topraklarda 101 yıl önce yaşayanlar, koşullar ne olursa olsun asla özgürlüklerinden taviz vermemiş, canları pahasına vatanlarını korumuşlardır. Onların evlatları olarak bizim de görevimiz; başta beldemiz Kırcasalih ve şehrimiz Edirne olmak üzere cennet vatan ülkemizi, her alanda dünyayla yarışabilecek seviyeye çıkartmaktır. Bunu başaracak olan da genç nesillerdir. Evlatlarımızı, Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında yetiştirmek adına çok çalıştık, çok çalışacağız. Bu toprakların bir daha bu acıları yaşamaması adına en çok ihtiyacımız olan şey budur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapmak için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Kurtuluşumuzun 101'inci yılı kutlu olsun."

Başkan Tütüncü ayrıca 15 yıl aradan sonra yeniden Kurtuluş programı kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, tüm belde halkını programa davet etti.

Kırcasalih'in 101'inci Kurtuluş Programı etkinlikleri şu şekilde:

20 Kasım Pazartesi

Saat 13.30: Çelenk Sunma Töreni

Saat 13.45: Kutlama Programı (Eczane Önü)

Saat 16.00: Pilav-Ayran ikramı

Saat 20.00: Murat Balkan Konseri

                     Morİz Ritim Grubu

                     İBB Mehter Takımı

                     Edirne Belediye Bandosu

                     Folklor Gösterisi (Otogar Alanı)

Kadir Ocak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.