25 YILDIR AYNI GÖREVDE

Edirne merkez Babademirtaş Mahalle muhtarı Haluk İnağ, mahallenin 5 dönemdir mahalle  muhtarı.  İlde en kıdemli muhtarı durumunda. Yaşı ilerlemesine karşın halkın isteği ile muhtarlık görevini sürdürüyor.

25 YILDIR AYNI GÖREVDE

Edirne merkez Babademirtaş Mahalle muhtarı Haluk İnağ, mahallenin 5 dönemdir mahalle  muhtarı.  İlde en kıdemli muhtarı durumunda. Yaşı ilerlemesine karşın halkın isteği ile muhtarlık görevini sürdürüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Şubat 2020 Cumartesi 06:17
25 YILDIR AYNI GÖREVDE

Sit alanı tarihi dokunun yoğun olduğu yerlere hizmet getirmenin  çok zor olduğunu belirten İnağ,

“Benim mahallem eski bir yerleşim alanı çarpık bir yapılaşma var. Bu uzun yılları hatası.Bizim ve belediyenin bu çarpıklığı gidermeye gücümüz yetmez. Mahallemizin iki yerinde  yollar adeta otopark gibi kullanılıyor. Bugüne kadar yetkililere defalarca ilettim çözüm bulunmadı. Polis Evi ile Karanfiloğlu istikametindeki yol kavşağı iki sıra halinde araç otoparkı oldu. Yine Belediyemizin yanı da aynı durumda. Bu konuda halkımızdan çok şikayet alıyoruz. Bu  soruna  yetkililer çözüm bulmalı. Mahallemizde  eski ahşap tarihi evler var. Bunları bir bölümü yıkılmaya yüz tutmuş. Bu cumbalı  tarihi evlerin restore edilerek yaşatılması gerekir.Onlar kentimize ayrı bir güzellik katacak” dedi.

SANAYİ KIŞLASI  MÜFTÜLÜĞE VERİLDİ

Mahalle sınırları içindeki tarihi Sanayi kışlası askeri hizmet dışında  bir ara Trakya Üniversitesine verildiğini belirten İnağ, "Daha sonra  bu kışlıa  Edirne Müftülüğüne  tahsis edildi. Daha önceki yıllarda kışla içinde restorasyon çalışması yapıldı. Bu yıl çalışmalar durmuş vaziyetti. Bu kışlanın yüksek dış taş duvarları tehlike oluşturuyor. Çatlamış durumda her an yanındaki evlerin üzerine yıkılabilir” dedi.

ASKER TALİM YERİ KIŞLA DİN ADAMLARI EĞİTİM YERİ OLACAK

Özellikle bu tehlikeye dikkat çekmek istediğini  belirten İnağ, “Duyduğuma göre burada Balkan ülkelerinden Edirne’ye  gelecek din adamları için eğitim yeri olacakmış. Daha önceleri askerlerin eğitim yeri olan tarihi  kışla restore edildikten sonra din adamlarının eğitim  yeri olacak. Kışlanın ne zaman  restorasyonunun tamamlanacağı konusunda yetkililerden sağlıklı bilgi alamadım. Böyle tarihi bina atıl durumda kalmamalı. Burası mahallemizin  en güzel tarihi yapılarından biri. Ne hizmeti için kullanılacaksa bir an önce restorasyonu tamamlanıp kullanılır duruma getirilmeli. Özellikle çevresindeki taş duvarlar onarılmalı” dedi.

YEŞİL ALANIMIZ YOK

Mahallenin  eski yerleşim alanı olduğunu belirten İnağ; “Mahallede,bitişik nizamlı  evler bulunduğu için yeşil alanımız yok. Özellikle çocuk parkı ve halkın oturup dinlenebileceği  park alanlarımız yok.Belediyemiz de bunun arayışı içinde.  Fakat park yapmaya  uygun bir alan yok. İlin en eski yerleşim alanı olan bir mahallenin bu hizmetlerden mahrum olması mahalle halkımızı üzüyor. Çocuklar oynamak için başka mahallelere gitmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki bizim mahallemiz gibi eski yerleşim alanlarında oturanların kaderi bu. Belediyemizle  diyalog içinde çalışıyoruz. Sağ olsunlar ihtiyaçlarımızı Belediye Başkanımız Recep Gürkan  imkanları oranında  karşılıyor” dedi.
Fikri Yalın



 



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.