Eskiden pazar yerlerinde başlayan serüveni, bugün limonatasını yaz aylarında bankaların önünde, beyaz yakalıların bulunduğu bölgelerde sunarak devam ettiriyor.Asım Özer, limonata yapımına nasıl başladığını ve bu süreçte edindiği tecrübeleri anlattı. "İlk olarak eskiden pazar yerlerinde tezgahımı açıyordum. Sonrasında uzun yıllar Kervansarayı’nın karşısında durdum. Bu işi sezonluk yaptığım için yaz geldi ve şimdi bankanın yanında duracağım" diyen Özer, yılların verdiği tecrübe ile müşterilerine lezzetli ve serinletici bir içecek sunmaya devam ediyor.Limonatanın tarifini de paylaşan Asım Özer, "Limonata limondan olur. Bizim yaptığımız rende ile hazırlanır. Mühim olan rendedir. Limon rendelendikten sonra, içine şeker ve portakal eklenir. Başka bir şey yok. Asıl özü bu. Şekerli olur ve bir gün dinlendirilir. Ertesi gün tüketime hazır hale gelir," dedi.Özer, limonatanın sadece lezzetli bir içecek olmadığını, aynı zamanda bir C vitamini deposu olduğunu da belirtti. "Bizi bilen kişiler limonatamızı tercih ediyor. Çünkü limonatamız bir C vitamini deposudur," diyen Asım Özer, yaz aylarında serinlemek isteyen herkesi limonatasını tatmaya davet ediyor.
Mert Hamarat