6 TONLUK LEZZET TARİHE GEÇTİ

Edirne’de bugün tarihi bir rekor kırıldı. Coğrafi işaretli İpsala Pirinci ile Türkiye’nin en büyük tenceresinde tam 6 ton pilav pişirilerek unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı.

6 TONLUK LEZZET TARİHE GEÇTİ

Edirne’de bugün tarihi bir rekor kırıldı. Coğrafi işaretli İpsala Pirinci ile Türkiye’nin en büyük tenceresinde tam 6 ton pilav pişirilerek unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
28 Eylül 2025 Pazar 00:00
6 TONLUK LEZZET TARİHE GEÇTİ

Rekor denemesi, Karaağaç Söğütlük Millet Bahçesi’nde düzenlenen Gastronomi Şenliği kapsamında gerçekleştirildi. Alana akın eden vatandaşlar, hem rekorun heyecanına ortak oldu hem de dev pilavdan tatma fırsatı buldu.

VALİ SEZER: “EDİRNE’NİN BEREKETİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Etkinlikte konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, bu başarının yalnızca bir rekor değil, aynı zamanda Edirne’nin değerlerini dünyaya tanıtacak bir adım olduğunu söyledi. Sezer, “Bugün İpsala pirincimizin bereketini, Edirne’nin coşkusunu ve misafirperverliğini tüm dünyaya göstermekten gurur duyuyoruz” dedi.

TARİHE GEÇECEK BİR GÜN

Usta aşçılar ve gönüllülerin katkısıyla hazırlanan dev pilav, kısa sürede alandaki vatandaşlara ikram edildi. Katılımcılar, hem damakları şenlendiren bu eşsiz lezzetin tadına vardı hem de tarihe geçen bir güne tanıklık etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.