ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ GÖRÜŞTÜLER

Edirne’de bulunan bir tesiste gerçekleştirilen 20. Bölge ASKOM Toplantısı’nda, acil sağlık hizmetleri masaya yatırıldı.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ GÖRÜŞTÜLER

Edirne’de bulunan bir tesiste gerçekleştirilen 20. Bölge ASKOM Toplantısı’nda, acil sağlık hizmetleri masaya yatırıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Aralık 2018 Cuma 08:05
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ GÖRÜŞTÜLER

20. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu dün Edirne’de bulunan bir tesiste gerçekleştirildi. Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalka burada yapmış olduğu konuşmada, “Bütün illerin sorumlu müdürleri, başhekimleri, sağlık yöneticileri aramızda bulunuyor. Tam anlamıyla acil sağlık hizmetlerimizi masaya yatıracağız.” dedi.

Edirne Merkezli Kırklareli ve Tekirdağ illerinden oluşan 20. Bölge ASKOM toplantısına Bursa ve Çanakkale’den de sağlık yöneticileri katılım gösterdi. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda,yoğun bakımlara yapılan hasta sevklerinde yaşanan sıkıntılar, hastaneler arası yapılan sevkler ve acil sağlık hizmetleriyle alakalı diğer konular görüşüldü. Acil sağlık hizmetlerinin gündemde olan sorunları, tüm sağlık kurum ve kuruluşları ile görüşülerek ortak kararlarla çözüme ulaştırılmaya çalışılarak alınan kararlar onaya sunuldu.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİ KOORDİNE ETMEK İÇİN BİR ARADAYIZ”

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan burada yapmış olduğu konuşmada, “Yıl içerisinde farklı illerimizde bir araya geldik ama bölge koordinatör il olarak Edirne’mizde toplantıyı yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Malumunuz 20. Bölge Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den oluşuyor. Bursa ve Çanakkale de bu dönem aramızda misafir olarak bulundular. İller arası hasta sevklerinde, yoğun bakım hasta sevklerinde yaşanabilecek birliktelikleri arttırmak, hastalarımızın daha rahat sevklerini sağlamak ve bu anlamda da her türlü acil sağlık hizmetlerini koordine etmek, iyileştirmek için toplantıda bir araya geldik. Yoğun bir çalışma tempomuz olacak. Bütün illerin sorumlu müdürleri, başhekimleri, sağlık yöneticileri aramızda bulunuyor. Tam anlamıyla acil sağlık hizmetlerimizi masaya yatıracağız. Kendi öz eleştirimizi yapacağız. Sağlık Bakanlığı’mızın hızlı, kaliteli, verimli çalışma temposuna bizler de her zaman daha iyi bir şekilde uymak için bu gibi toplantılarımızı düzenlemekteyiz.” dedi.

BİR SIKINTI BULUNMUYOR”

Kalkan, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde ciddi zarar gören EKOL Hastanesi’yle ilgili sorulara ise şu şekilde cevap verdi: “EKOL Hastanesi hizmete başladı. Yaralarını hızlıca sardı. Şu an için acil, hizmeti aksatacak bir sıkıntımız bulunmamakta. Hastaların kendi süreçlerini hekimler kendi aralarında konuşarak koordine ediyorlar. Hiçbir problemimiz yok.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.