İstanbul'da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden öğretmen nedeniyle sendikalar harekete geçerken, PTT önündeki eyleme katılan Milletvekili Yazgan, konunun takipçisi olduklarını, esas problemin iktidar tarafından eğitimin yozlaştırılması olduğunu ifade etti.
Milletvekili Yazgan, bir öğretmen çocuğu olarak öğretmenlerin değerinin bir kez daha iyi anlaşılabilmesi için yapılan protestoya katıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"CHP olarak bu konunun yanında olacağız. Ağırlaştırılmış cezaların gelmesi için konunun takipçisi olacağız. Esas problem yozlaştırılmış eğitimdir. Yozlaştırılan eğitim sistemi yüzünden artık öğretmenlerin üzerindeki o saygı kalkanı kaybolmuş durumdadır. Toplumun saygısını kazanamayan, toplumun saygısını hissedemeyen öğretmen de hiçbir şekilde koruma altında değildir. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben de bir öğretmen çocuğu olarak, Cumhuriyetin yetiştirdiği öğretmenlerin evladı olarak, öğretmenlerin değerini bir kere daha burada daha iyi anlaşılabilmesi için buraya katıldım. Her zaman yanlarında olacağız”
Bülent Sarıçiçek