EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI İSTEDİLER

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülürken, Türk Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler de olayı protesto etti ve okullarına gitmedi.

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI İSTEDİLER

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, Okul Müdürü İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülürken, Türk Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler de olayı protesto etti ve okullarına gitmedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2024 Cuma 00:00
EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI İSTEDİLER

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, burada bir basın açıklaması yaparak taleplerini ilettiler. İktidardan eğitimde şiddete karşı acil politikalar üretilerek,şiddet yasasının çıkarılmasına işaret edildi.

Türk Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Mustafa Kaplan yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

“Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Okul Müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikayet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, ‘eti senin kemiği benim’ şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur. MEB’in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakârlıktan kaçınmaması çok önemlidir. Ayrıca okullarda rehberlik eğitiminin daha fazla saate çıkarılmasını talep ediyoruz"

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 10.05.2024 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.