AK PARTİ’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

AK Parti Edirne İl Teşkilatı ve Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan verdi.

AK PARTİ’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

AK Parti Edirne İl Teşkilatı ve Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ocak 2019 Çarşamba 09:04
AK PARTİ’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe bu kampanyaların çok önemli olduğunu belirtirken, AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz ise herkesi kan bağışı yapmaya davet ettiklerini dile getirdi.

AKMEŞE: “KAMPANYALAR ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, burada yapmış olduğu açıklamada, “Bugün belediye başkan adayımız ve tüm teşkilat üyelerimizle birlikte kan bağışı kampanyasına katılıyoruz. Biliyorsunuz kış aylarında kan bağışlama sayısında azalma oluyor. Kan bağışına dikkat çekmek ve bu hizmeti güçlendirmek için teşkilat üyelerimizle birlikte Kızılay Kan Merkezi’nde kampanyayı başlatmak istiyoruz. Kan bağışı kampanyaları çok önemli. Az önce aldığım bilgiye göre, her gün Türkiye’nin 9 bin ünite kana ihtiyacı var. Ortalamalar tutuyor. Fakat havaların soğumasıyla bağışlarda düşüş var. Tüm vatandaşlarımızı da kan vermeye davet ediyoruz.” dedi.

UYMAZ: “HERKESİ KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz ise, “Uzun süreden beri arazideyiz. Bu tip hassasiyetleri göz önünde bulunduruyoruz. Edirne’de gerçekten sağlıkla ilgili yapılan yatırımlar ortada. Bizde kan bağışı yaparak sağlıkla ilgili bir katkıda bulunmak istedik. Edirne’yi seviyoruz. Edirne için her zaman yollardayız. Buna rağmen bu arada kan bağışını önemli gördük ve buraya geldik. Ve herkesi kan bağışına davet ediyoruz. AK Parti sağlık projelerinde duyarlı davranışlar sergiliyor ve sergileyecektir. Sağlığa verdiğimiz katkılar ortada. Bizde küçükte olsa bir katkıda bulunmak istedik. Edirne’deki vatandaşlarımızın buraya gelip bağış yapacaklarını düşünüyorum. Kan stoklarını dolduralım ve Edirne’de kan stoku sorunumuz kalmasın.” ifadelerini kullandı.

“DİĞER İLLERDEN KAN ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail, “Bizim hedefimiz ülkenin kan ihtiyacının tamamını karşılamak. Bunu yapabilmek için ülkenin farklı yerlerinde her gün ekiplerimiz kan bağışı kampanyaları organizasyonları düzenliyor. Bunda toplumun desteğine tamamen ihtiyacımız var. Kış ayları sebebiyle yaygınlaşan hastalıklarla birlikte kan bağışında bulunacak kişilerde azalma oldu. Soğuk zamanlarda her zaman olduğu gibi kan bağışlarında bir azalma var. Trakya bölgesi olarak yıllık kullanılan kan miktarı 27 bin kadar. Fakat bölgemizden alınan kan bağışı miktarı yaklaşık 24 bin. Bu sayılarla biraz aşağıda kalıyoruz. Dolayısıyla dış illerden kan gelmek zorunda kalıyor. İstediğimiz vatandaşların daha duyarlı davranması. Burada aldığımız kanlar yarın öbür gün hepimizin annesi babası kardeşi için kullanılacak kanlar. Kanın ömrü buna müsait. Alındıktan sonra 42 gün kullanılıyor, fakat şu durumda bugün alınan kan yarın hastaneye uçarak yetiştiriliyor. Daha duyarlı davranıldığı takdirde kimse kan aramak zorunda kalmayacak. Bu konuda vatandaşımızın desteğe ihtiyacımız var. Bize destek için gelen AK Parti İl Başkanımız, Belediye Başkan adayımız ve teşkilat üyelerimize çok teşekkür ederim. Bu tarz desteklere her zaman ihtiyacımız olacak. Bugün ve bundan sonraki günlerde destekleri bekliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlardan gelecek olan desteklere açığız.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.