AKGÜN, “YENİ DÖNEMDE İŞİMİZ ÇOK ZOR” 

İl Genel Meclisi  CHP üyesi ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, yeni dönemde oluşacak İl Genel Meclisinin daha donanımlı ve sorunları göğüsleyecek düzeyde olması gerektiğini söyledi.

AKGÜN, “YENİ DÖNEMDE İŞİMİZ ÇOK ZOR” 

İl Genel Meclisi  CHP üyesi ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, yeni dönemde oluşacak İl Genel Meclisinin daha donanımlı ve sorunları göğüsleyecek düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
AKGÜN, “YENİ DÖNEMDE İŞİMİZ ÇOK ZOR” 

İl Genel Meclisi CHP üyesi ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, yeni dönemde oluşacak İl Genel Meclisinin daha donanımlı ve sorunları göğüsleyecek düzeyde  oluşması gerektiğini söyledi.

Akgün daha sonra şunları kaydetti; “Ülkede gelişen teknoloji ve kültürle beraber, ihtiyaçlar da gelişiyor. Bizler arzulamak istemesek de ülkemiz yönetiminde Başkanlık sistemine geçildi.

Bunu kabullenmek zorundayız. Bizim inancımıza göre, ülke yönetiminde söz sahibi  olanlar tarafsız olmalı . Ülke  yönetiminde  halımız da söz sahibi olmalı diyoruz. Bizim partimizin demokrasi anlayışı bu. Köylerimizde  görevli  bir muhtarlar  siyasetin içinde ise, o köyde barış ve birliktelik sağlanamıyor.Tarafsız olan muhtarlar halk tarafından takdir ediliyor.” Dedi

SİYASETTE TARAFLI OLMAK DAĞRU DEĞİL

Siyasi yöneticilerinin de taraflı davranmasının ülkede huzuru sağlamayacağını belirten Akgün” Ülke yönetiminde olanların bizim kökenimize hakaret etmesi,  bu ülkede demokrasinin kurulmasına katkı sağlayan bir partinin mensubu olarak bizleri  üzmektedir. Bunu doğru bulmuyoruz.

Mart ayında yapılacak seçimlerde halkımız daha dikkatli olmalı. Bu seçim daha öncekilerde olduğu gibi sıradan bir seçim değil. Buralara seçilecek olanları büyük sorunlar beklemektedir. Bunun için özellikle CHP’de çok isabetli kararlar alınmalı. Seçimde gösterilecek  belediye ve İl Genel meclis adayları halkın benimseyeceği, ve sevgisini kazanmış şaibesi olmayan kişilerden oluşması gerekir. Meclise adama göre görev yerine göreve göre adam seçilmeli. Önümüzdeki dönemde  burada görev yapacakların işleri çok daha zor olacak. Bölge insanlarının çıkarlarını, haklarını korumak zorlaşacak. Kısaca işin ehli ve donanımlı kimseler bu görevlerde yer almalı. Onun bunun adamı olanlara ve bu göreve layık olmayanlara meclislerde yer verilmemeli. Kim nerede ve hangi görevde başarılı ise onlar görev almalı.” dedi

TARIM KESİMİNİN AYAKLARINA PRANGALAR VURULDU

Bu iktidar döneminde tarım kesiminde çalışanların ayaklarına adeta prangaların vurulduğunu savunan Akgün, “ Biz uzun süredir ayaklarımızı prangalardan kurtarmaya çalıştık. Uygulanan yanlış politika sonunda üreticilerimizi dayanılmaz boyuta getirdi. Bugünkü Tarım Bakanının bu meslekle ilgisi yok .Kendisi  iki ürünü ayıracak bilgiye sahip değil.Bu tür kişilerin Tarım Bakanı olması bizleri üzmektedir.Bu ülkeyi yönetenlerin tarıma nasıl değer verdiğinin göstergesi oluyor. Daha önceleri Milli Görüş geleneğinden gelen Tarım Bakanını arar duruma geldik. O mesleği çok iyi bilen bir uzmandı. Daha sonraki bakanlarla adeta tarımda felaket yaşandı. Diyarbakırlı Tarım Bakanı Türk çiftçisine büyük zarar verdi. Sadece kendi bölgesinin insanlarını kadrolara yerleştirdi. Trakya gibi tarımda öncü bir bölge dikkate alınmadı. Tarım kesiminin sıkıntıları hiçbir kesimde yok. Bizler toprağa para saçarak ekmeğimizi çıkarıyoruz. Son yıllarda  gelirimiz  yok denecek kadar azaldı. Yaşanan kuraklık, sıkıntılarımızı arttırdı. Kasaca tarım kesiminin işi son yıllarda daha da zora girdi” diye konuştu.

BİZ DİKKATE ALINMADIK

Hükümet bu ekonomik kriz döneminde toplumun diğer kesimleri için önlemler alınırken, tarım kesimi için  bir önlem düşünülmediğini kaydeden Akgün, “Bu dönemde buğday, ayçiçeği özellikle pirinç fiyatlarını yerle bir ettiler. Girdi fiyatlarında yapılacak düzenlemeye gerek duymuyorlar. Bu zorlukları yaşadıkça rahmetli Karaoğlan’ı ve Erbakan’ı arıyoruz. Onların döneminde çiftçilerimizin ürünleri gerçek değerini buldu. Bizler onları saygı ile yad ediyoruz. Milli Görüş kökeninden gelenler ise bizim kökümüze ve kökenimize hakaret ediyorlar. Şu anda çiftçilerimizin durumu yürekler acısı. Bakıyoruz devletimizin ortak malları yok ediliyor. Özellikle şeker fabrikalarının kapanması çiftçilerimize, pancar üreticilerimize yapılacak en büyük darbedir. Yerli şeker üretimi yok ediliyor. Onun yerine, Amerika’dan gelen GDO’lu tatlandırıcılarla şeker ihtiyacımız karşılanıyor. Bu insan sağlığı açısından da büyük tehlike oluşturmaktadır” diye konuştu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.