AYŞEKADIN KARARINI VERDİ

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, Ayşekadın Semti’nde Edirnelilerle buluştu.  Büyük bir coşkunun yaşandığı gecede Ayşekadınlılar, Başkan Gürkan’la birlikte baharı karşıladı; “Bir dönem daha Gürkan’la devam” dedi.

AYŞEKADIN KARARINI VERDİ

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, Ayşekadın Semti’nde Edirnelilerle buluştu.  Büyük bir coşkunun yaşandığı gecede Ayşekadınlılar, Başkan Gürkan’la birlikte baharı karşıladı; “Bir dönem daha Gürkan’la devam” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2019 Salı 08:32
AYŞEKADIN KARARINI VERDİ

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, Ayşekadın Semti’nde Edirnelilerle buluştu.  Büyük bir coşkunun yaşandığı gecede Ayşekadınlılar, Başkan Gürkan’la birlikte baharı karşıladı; “Bir dönem daha Gürkan’la devam” dedi. Altyapı çalışmalarına Kocasinan Mahallesi’nden başlayan Recep Gürkan, AK Parti Adayı Koray Uymaz’ın ‘Beni seçerseniz altyapıyı 3 yılda bitiririm’ söylemlerine de Ayşekadın’dan cevap vererek, “Çocuğum bu zaten sözleşmeye bağlanmış. Sen olmasan da bitecek; ben olsam da bitecek, ikimiz de olmasak da bitecek. Sen bırak altyapıyı. Altyapıyı Recep Ağabeyin halleder” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir dönem daha belediye başkanlığına aday olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eşi Esra Gürkan ile birlikte Edirne’nin en eski semtlerinden, mahallelerinden biri olan Ayşekadın’da mahalle halkı ile bir araya geldi. Ayşekadınlılar, Başkan Gürkan’la bir kez daha baharı karışlamanın coşkusunu yaşadı, başkanları can kulağı ile dinleyerek, ‘En büyük başkan bizim başkan’ tezahüratlarında bulundu.
140 TRİLYON BORÇLA ALDIK
Edirne Halkı’nın teveccühü ile 2014 yılında belediye başkanlığı görevine getirildiğini ve 5 yılda Edirne’nin kanayan yaralarına çözüm bulduklarını belirten Gürkan, “Elbette bir şehirde ne yaparsanız yapın yeterli değildir. İnsanlar hep daha fazlasını ister. Bu da insanların hakkıdır. Hep daha fazlasını, daha iyisini, daha güzelini yapmak gerekir. Edirneliler, Atatürk’ün evlatları, yiğit insanlar her şeyin en iyisine layıktır. Görev geldiğimizde Edirne’nin altyapısı tamamen bitmişti, Edirne’nin çöplük sorunu dağ gibi büyümüştü. Bir elektrik fabrikamız vardı. 30 yıldır kimse dönüp bakmamış, balici, tinerci yuvası olmuştu. Bütün turistik kentlerin kent müzesi vardı. Bizim hiçbir müzemiz yoktu. Edirne’de kavga almış başını gitmiş. Kenti yönetenler birbiri ile kavga etmekten yan yana gelemez, birbirine selam veremez ve kent için hiçbir şey üretemez hale gelmişlerdi. Belediye 140 trilyon borç, 25 trilyon haciz, işçilerin maaşını 5 aydır ödeyemez durumdaydı. Bazı kardeşlerimiz parmağındaki alyansı satmak zorunda kalmıştı. Böyle bir belediye aldık, böyle bir belediyeyi sizlerin emanet olarak sırtımıza yüklendik. Önce çöplüğü çözdük. 60 yıldır, Yıldırımlıların, Yeniimaretlilierin hatta Karaağaçlıların başına dert olan, kanserli hasta sayısının artmasına yol açan, çevre yollardan geçen TIR’ların çöplükten uçan poşetlerin yapıştığı ve Almanya’ya kadar çöplük poşeti ihraç ettiğimiz bir çöplüğümüz vardı. Göreve geldiğimizde 17. Ayında projelerimizi bitirdik. Ve gittik sözleşme imzasını çöplükte en çok sıkıntı yaşayan Yeniimaret’te mahalle halkının huzurunda attık. Bugün geldiğimizde noktada Türkiye’de ilk 5’e giren bir çöplüğümüz var. Şimdi çöpten elektrik üretiyoruz” diye konuştu.
Edirne Belediyesi’nden 1500 kişinin çalıştığını belirten Gürkan, “Bu işin iktidar belediyesi olmasıyla alakası yok. Bakın Enez, Meriç Belediyesi 5 yıldır iktidar belediyesi; Bursa Büyükşehir Belediyesi 20 yıldır aynı parti, iktidar belediyesi. Bursa Büyükşehir Belediyesi 3 aydır çalışanlarının maaşını veremedi. Enez Belediyesi, Şubat ayı meclisinde belediye çalışanlarının maaşlarını ödemek için meclisten kredi çekme kararı aldı. Kredi çekecek, işçilerin maaşlarını ödeyecek. Meriç Belediyesi de işçilerin maaşlarını ödeyebilmek için meclisten kredi çekme kararı aldı. Edirne Belediyesi’nin, 1500 işçisi olan Edirne Belediyesi’nin bir işçisine bir çalışanına tek bir kuruş maaş borcu var mı? Yok. Olmadı olmayacak. Çünkü biz hesabımızı, kitabımızı biliriz. Emekçinin gece gündüz, hafta içi hafta sonu demeden, sıcak soğuk demeden çalışan o işçinin alın teri kurumadan maaşını vermezsek bu belediye başkanlığı da bize haram olsun, zıkkım olsun. iktidar belediyesinde asgari ücret 2 bin 20 lira; muhalefet belediyesinde asgari ücret 2 bin 200 lira” dedi.
‘ÇOCUĞUM’ DİYE SESLENDİ
Altyapı çalışmalarına Kocasinan Mahallesi’nden başlayan Recep Gürkan, AK Parti Adayı Koray Uymaz’ın ‘Beni seçerseniz altyapıyı 3 yılda bitiririm’ söylemlerine de Ayşekadın’dan cevap vererek, “Çocuğum bu zaten sözleşmeye bağlanmış. Sen olmasan da bitecek; ben olsam da bitecek, ikimiz de olmasak da bitecek. Oradaki memur arkadaşlar bitirecek bunu yine bitecek. Bak sözleşme bu çocuğum sözleşme. Buna attın mı imzayı o kendi kendine bitiyor, sen artık bir şey yapma. Senin bir şey yapmana gerek kalmıyor. Sen bu takip edeceğine git bakalım İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 yılda bütçesinden cemaatlere ne kadar para vermiş, sen git onlara bak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ensar Vakfı’na 5 tane bina vermiş mi, vermemiş mi? Sen git onlara bak. Sen bırak altyapıyı. Altyapıyı Recep Ağabeyin halleder. Başkanı olduğun Ensar Vakfı’na bak, Edirne’ye girebilecek mi Ensar Vakfı giremeyecek mi? Sen ona bak” şeklinde konuştu.
Yeni dönemde altyapının tamamlandığı yerlerden üstyapı çalışmasının gerçekleştirileceğini belirten Gürkan, “Altyapıyı ada ada yapıyoruz. Altyapının bittiği adada üstyapı çalışmasına başlayacağız. Kocasinan’da Özel İdare’nin arkasında ki alanda altyapı çalışmaları bitti. Şimdi üstyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Gidip bakın. 3 yıl sonra altyapı bittiğinde 3 yıl 3 ay sonra üstyapıda bitmiş olacak. Bu dönem şehrimizin üstyapısıyla ilgilenme zamanı”diyerek önümüzdeki dönem yapacağı projeleri Ayşekadın Halkı’na anlattı.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.