BAĞ BOZUMU BAŞLADI!

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile Öktem Bağcılık katkılarıyla dün Yeniköy’de bağbozumu etkinliği gerçekleştirildi. 1 yıl boyunca emek verilen üzümlerin toplandığı etkinlikte; oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı.

BAĞ BOZUMU BAŞLADI!

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile Öktem Bağcılık katkılarıyla dün Yeniköy’de bağbozumu etkinliği gerçekleştirildi. 1 yıl boyunca emek verilen üzümlerin toplandığı etkinlikte; oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Eylül 2020 Perşembe 11:25
BAĞ BOZUMU BAŞLADI!

Uzunköprü’nün Yeniköy mahallesinde bulunan bağlarda 1 yıl boyunca emek verilen üzümler, toplanmaya başladı. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile Öktem Bağcılık katkılarıyla dün gerçekleştirilen bağ bozumu etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı.

BACIOĞLU: “BAĞCILIĞA DAYALI GASTRONOMİK ÜRÜNLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, bağ bozumu etkinliği öncesinde yapmış olduğu konuşmada, “Bilindiği gibi Trakya, Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli şarapçılık üzümü üretilen yerlerinden biri. Edirne de özellikle Papazkarası üzümleri ve diğer çeşit üzümlerle beraber çok önemli üzüm ve şarap üretiminin olduğu yerlerden bir tanesi olmaya başladı. Geçmişte yazılmış türkülerde bile Edirne’nin üzümle ilişkisini görmek mümkün. Zaten bu bölge, İpekyolu geçiş noktasında olan bir yer. Öğrendiğimiz bilgilere göre; Osmanlı döneminde buradan tonlarca şarabın Avrupa’ya ve Fransa’ya bile bir dönem ihraç edildiği biliniyor. Bölge üzüm, üzüm ürünleri ve üzüm gastronomisine dayalı turizmle ilgili geleceğe sahip bir yer. Bu anlamda da Yeniköy özellikle tarihi üzüm bağlarının olduğu bir nokta. Bu bölgede üretilen üzümlerin hem gastronomik olarak hem de turizm değeri açısından çok önemli bizim için. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği olarak bu tarz faaliyetlere çok önem veriyoruz. Edirne’de 2 büyük bağcılık tesisi var. Bunlardan bir tanesi burada bir tanesi de Edirne Merkez’de. Biz Edirne’nin turizmini çeşitlendirme adına bu bölgedeki bağcılığa ve bağcılığa dayalı gastonomik ürünlerin üretimine çok önem veriyoruz.” dedi.

ÖKTEM: “2 MİLYON TON ŞARAP ÜRETME KAPASİTEMİZ VAR”
Edirne Şarapları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Demir Öktem ise, “Yatırımlarımıza 2003 yılında Yeniköy’de başladık. Bölgenin toprak yapısı ve iklim açısından şaraplık üzüme çok yatkın bir bölge olduğu nu öğrendiğimiz için burayı tercih ettik. 2010 yılında üretim tesisimizi bitirdikten sonra 400 bin kapasiteyle işe başladık. Bugün geldiğimiz noktada yılda 2 milyon litre şarap üretme kapasitemiz var. Geçen sene 1 milyon 200 bin litre ürettik. Bu sene 1 milyon 750 bin litre üretme hedefimiz var. Pandemi sürecinde tüketim çok arttığı için satışların artacağını öngörüyoruz ve bu nedenle üretimi arttırıyoruz. Bizim en önem verdiğimiz üzüm, bölgenin üzümü olan Papazkarası. Biz bunu geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bir tabir vardır; köpek öldüren şarap diye. O şarabın hammaddesi olan üzüm, Papazkarasıydı. Biz bunu oradan alıp kaliteli ve Türkiye’de her restoranda her menüye girebilecek seviyede bir şarap yaptık. Bununla da gurur duyuyoruz. Yine Dünyanın kabul ettiği bazı üzüm türlerini de yetiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.