Balıkçı, vatandaşların artık sabah uyandığında “bugün hangi yeni zamla karşılaşacağım” kaygısıyla yaşadığını belirterek, “Milletin alın teriyle kazandığı gelir her gün yeni bir vergi ya da zamla küçülüyor. ÖTV, KDV ve ek harçlarla halkın nefes alacak gücü kalmadı. Bütçe açığını kapatmak için en kolay yolu seçen iktidar, halka yük bindirmeyi alışkanlık haline getirdi. Bu durum, ekonomik adaletsizliğin en açık göstergesidir” dedi.
Edirne’nin hem sınır ticareti hem de tarımsal üretim açısından Türkiye için önemli bir değer taşıdığını vurgulayan Balıkçı, yanlış yönetim politikaları nedeniyle bu potansiyelin körelmekte olduğunu söyledi. Balıkçı, “Hudut kenti olmanın avantajlarını değerlendirmesi gereken Edirne, bugün ekonomik darboğazla boğuşuyor. Küçük esnaf artan maliyetler karşısında kepenk indirme noktasına geldi. Çiftçimiz gübre, mazot ve ilaç maliyetlerini karşılayamaz hale geldiği için tarlasını ekmekten vazgeçiyor. Bu tablo yalnızca Edirne’yi değil, ülkenin geleceğini de tehdit ediyor” diye konuştu.
"BELİRSİZLİK HALKIN UMUDUNU YOK EDİYOR"
Toplumun farklı kesimlerinin geleceğe dair güven kaybı yaşadığını belirten Balıkçı, “Vatandaş artık geleceğini planlayamıyor. Emekli, memur, işçi, öğrenci herkes aynı kaygıyla yaşıyor: ‘Yarın elimde ne kalacak?’ Bu belirsizlik ortamı sadece ekonomiyi değil, toplumun moralini de çökertiyor” dedi.
Anahtar Parti’nin günü kurtarma siyaseti yapmadığını, kalıcı çözümler üretmek için çalıştığını vurgulayan Balıkçı, “Edirne’de de Türkiye’nin dört bir yanında da halkımızın yükünü hafifletmek, umudunu büyütmek için mücadele ediyoruz. Anahtar Parti, karanlığa sıkışmış bu düzeni değiştirecek iradenin adıdır” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi
