Gelişmeyi kamuoyuyla paylaşan yetkililer, kura çekiminin Mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Yetkililer, şimdiden hak sahibi olacak vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yetkililer,kura çekimiyle ilgili olarak yaptıkları açıklamada, Edirne merkez ve ilçelerde inşaa edilecek konutların planlanan tarihte hak saiplerine teslim edileceğini belirterek şöyle konuştu:
“Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen bu büyük sosyal konut hamlesiyle dar ve orta gelirli hemşehrilerimizin güvenli, sağlam ve uygun ödeme koşullarına sahip yuvalara kavuşması hedeflenmektedir. Edirne merkez başta olmak üzere ilçelerimizde inşa edilecek konutlar; modern şehircilik anlayışına uygun, sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş ve depreme dayanıklı şekilde planlanmıştır.”
Yüzyılın Konut Projesi’nin, kentin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirten yetkililer, kura sürecine ilişkin ayrıntıların ilgili kurumlar tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Proje kapsamında yapılacak konutların hem ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara umut olması hem de Edirne’nin şehirleşme vizyonunu güçlendirmesi hedefleniyor.
Bülent Sarıçiçek
