BİLİM ŞENLİĞİ COŞKUSU!

8 yıldır düzenlenen Bilim Şenliği'nde öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ve projelerini sergiledi. TÜBİTAK ve Türk Patent Kurumu'ndan ödüllü projelerin de yer aldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü.

BİLİM ŞENLİĞİ COŞKUSU!

8 yıldır düzenlenen Bilim Şenliği'nde öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ve projelerini sergiledi. TÜBİTAK ve Türk Patent Kurumu'ndan ödüllü projelerin de yer aldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Haziran 2024 Pazar 00:00
BİLİM ŞENLİĞİ COŞKUSU!

Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fulya Neşeran, gerçekleştirilen Bilim Şenliği hakkında bilgi verdi. Neşeran, "şenliğin 8. kez düzenlendiğini ve bu yıl toplam kırk beş projenin sergilendiğini belirtti. Şenliğe altmış dört öğrencinin katılım sağladığını ifade eden Neşeran, projeler arasında TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü olan bir yazılım projesi ile İstanbul Bölge Finali'ni geçmiş bir Türkçe projesinin bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk Patent Kurumu'ndan faydalı model alınan bir projeyi de gururla sergiledik"dedi.

AÇILIŞTA NEŞERAN'DAN DUYGUSAL KONUŞMA

Geleneksel hale gelen Bilim Şenliği'nin açılışında Neşeran, Nefise’in babası Süleyman Çetin ile birlikte, geleceğin bilim insanlarına hitap etti; “burada sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Sevgili Nefise’nin anısını yaşatmak ve siz gençlerin başarılarını görmek bizler için çok değerli. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu bir yılı geride bıraktık. Tales yarışmasına katıldık, Kod Week Haftası'na katıldık, Türk Patent Kurumu'ndan belge aldık ve TÜBİTAK 2204 araştırma projeleri yarışmasında Türkiye üçüncülüğümüz ve bölge ikinciliğimiz var. Ayrıca Teknofest'te öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ikinci aşamaya geçtiler. Oxford Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu BİG yarışmasından da derecemiz var. Bu başarıların yanı sıra, bilim söyleşileri, geziler ve birçok etkinlikle bu yılı dolu dolu geçirdik. Genel yetenek öğrencilerimizin bilimselliğinden önce resim öğrencilerimizin sanatla bizi doyurduğunu ve müzik öğrencilerimizin keyifli konserleriyle bizlere unutulmaz anlar yaşattığını görmekten mutluyuz. Bugün ise genel yetenek öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ve bilimsel başarılarını sergileyerek bu yıla noktayı koyacağız. Bilim ve Sanat Merkezimizin amacı, özel yetenekli öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirmeleri için rehberlik yapmak. Bu süreçte öğrencilerimize desteklerini esirgemeyen, rehberlik yapan öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarıya ulaşmak için en önemli faktörün kendine güven olduğunu düşünüyorum. Bugün yıl boyu yaptıkları çalışmaları sunacak olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve sunumlarını büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.