BİR MİLLET İKİ DEVLET SENİNLEYİZ AZERBAYCAN!

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ekim ayı olağan toplantısı 1’inci birleşiminde, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı kınandı ve Meclis salonuna asılan Azerbaycan bayrağıyla “Bir millet, iki devlet. Seninleyiz Azerbaycan.” mesajı verildi.

BİR MİLLET İKİ DEVLET SENİNLEYİZ AZERBAYCAN!

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ekim ayı olağan toplantısı 1’inci birleşiminde, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı kınandı ve Meclis salonuna asılan Azerbaycan bayrağıyla “Bir millet, iki devlet. Seninleyiz Azerbaycan.” mesajı verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2020 Cuma 13:55
BİR MİLLET İKİ DEVLET SENİNLEYİZ AZERBAYCAN!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantıları, dün gerçekleştirilen 1’inci birleşimle başladı. Mehmet Geçmiş başkanlığında toplanan mecliste, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı kınandı. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının asıldığı meclis salonunda konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tamer Karadağ, “Seninleyiz Azerbaycan.” dedi.
 

GEÇMİŞ: “TÜRKİYE VE AZERBAYCAN 2 DEVLET 1 MİLLETTİR”
Oturum açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Ermenistan’ın Türkiye’nin dost bağları ve kardeşlik ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan’ın topraklarına yönelik her türlü saldırısını kınıyoruz. Meşru müdafaa hakkını ve halkını korumak için Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşılık yaptığı savunmasını destekliyoruz. Türkiye ve Azerbaycan 2 devlet, 1 millettir. Bu böyle biline. Ermenistan’ı bu işgalcı tavrından vazgeçmeye davet ediyoruz.” dedi.

KARADAĞ: “SENİNLEYİZ AZERBAYCAN!”
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tamer Karadağ da konuyla ilgili olarak, “Azerbaycan’ın tarihi toprakları olan Dağlık Karabağ ve etrafındaki 7 il 1988-1994 yılları arası Ermenilerin başlatmış olduğu savaş sonrası işgal edilmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından bu toprakların Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası olduğunu onaylayan 4 kararname olmasına rağmen maalesef uygulanmamış ve Dünya kamuoyu 26 yıldır Karabağ’da yaşanan vahşet ve işgale göz yummaya devam etmiştir. Nihayetinde Kafkasya’nın şımarık çocuğu Ermenistan, işgalin yanı sıra ateşkes antlaşmasını defalarca ihlal etmiş ve Azerbaycan’ı tacize devam etmiştir. Son olarak 27 Eylül tarihinde saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan’a, Azerbaycan sert karşılık vermiş ve artık meselenin çözümünün ve işgali sonlandırmanın masa başında değil savaş meydanında vereceğini Dünya kamuoyuna göstermiştir. Azerbaycan karşı atağa geçmiş ve 26 yıldır düşman işgalinde olan 7 köy ve stratejik önem sahibi Murov dağı zirvesi olmak üzere bazı yüksek arazileri işgalden azad etmiştir. Azerbaycan gerektiği zaman kendi göbek bağını kesecek güçte olduğunu Dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Bir millet iki devlet anlayışıyla ve Büyük Önder Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir’ söyleminden yola çıkarak Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ifade ediyor, bu kardeşliğin her zaman devam edeceğini tüm dünyaya haykırıyorum. Seninleyiz Azerbaycan!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.