FENER ALAYI COŞKUSU

Edirne Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında fener alayı düzenlendi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürürken  bayramın coşkusunu yaşadılar.

FENER ALAYI COŞKUSU

Edirne Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında fener alayı düzenlendi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürürken  bayramın coşkusunu yaşadılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
FENER ALAYI COŞKUSU

Edirne Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında fener alayı düzenledi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde oluşturulan fener alayı korteji, Atatürk anıtına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlarında evlerinin balkonlarından ve camlarından Türk bayraklarını salladıkları görüldü.

Fener alayı etkinliğine ve kortej yürüyüşüne CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı,  CHP Gençlik Kolları üyeleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dev Türk bayrağı, dev Atatürk portresi ve Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde yürüyüşe başlayan fener alayı korteji, Selimiye Camii meydanına ulaştığında meşalelerle karşılanırken; katılımcılar marşlara eşlik etti. Selimiye Camii meydanının ardından kortej, Atatürk anıtında yürüyüşü tamamladı. Yürüyüşün ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlikte Belediye Başkanı Akın, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.

“BUGÜN BİZLERİN DOĞUM GÜNÜ"

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 105 yıl önce milli mücadelenin başlangıcını yaptığını belirterek “dolayısıyla Atatürk ve silah arkadaşları, bu mücadelede hep beraber imkânsızlıklar içerisinde yeni bir destan yarattılar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşları döşendi" dedi.

Bugünün herkesin doğum günü olduğunu, genç ber kadın belediye başkanı olarak da vatandaşların huzurundu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Gencan Akın şöyle devam etti:

"19 Mayıs 1919, ülkemizin, cumhuriyetimizin doğum günü, bizlerin doğum günü ve ne mutlu ki bu anlamlı gün, biz gençlere armağan edildi. O yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Bizler de her türlü imkânsızlık içerisinde mücadele etmeye, Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya, vatanımız, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çok gururlu ve onurluyum. Ben de Edirne'de genç kadın bir belediye başkanı olarak sizlerin huzurundayım.Bizler Türk gençleri, Türk kadınları eğitimli her Türk kadını, Türk genci, bu cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var. Biz bu borcumuzu çok çalışarak, mücadele ederek ödeyeceğiz. Bugün burada sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük bir onur ve gurur.Bayramımız kutlu olsun. Doğum günümüz kutlu olsun. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 20.05.2024 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.