BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI YAPILDI   

Edirne İli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından köylülere beşer adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.  

BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI YAPILDI   

Edirne İli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından köylülere beşer adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2018 Cuma 08:28
BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI YAPILDI   

Edirne İli Tarım ve Orman Müdürlüğünce Genç Çiftçi Projeleri  kapsamında  köylüleri büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Ticaret Borsasında yapılan dağıtım törenine Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, müdürlük personeli, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz Edirne İl Genel Meclis Üyesi Recai Koçaşlı, Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaatin Uyur, ile projeden yararlanıp hayvan alacak olan köylüler katıldı.

Toplantıda söz alan Bayazıt proje konusunda şunları söyledi; ”Bilindiği gibi Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Destekleme Programında tarımda sürdürebilirliğin sağlanması Genç Çiftçilerin girişimciliğine destek ve gelirlerin artırılması,  alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu proje ile genç nüfusun istihdamı sağlanarak, kenet göçün önlenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

PROJEYE 2016 YILINDA BAŞLANDI

Uyguladıkları projeye 2016 yılanda başlandığını belirten Bayazıt; “O yıl 151 proje ile girdik. 2017 yılında bu kez 159 projeye ulaştık. Bu yıl ise 166 projemiz onaylandı. Biz burada büyük baş hayvancılık projemizi uygulamaya koyuyoruz.

Genç Çiftçi Projesi için 2016 yılında 4.530.000  TL ödeme gerçekleştirildi.

2017 yılında bu oran 4.770.000 Tl oldu. 2018 yılında ise 166 proje uygulamasına 4.980.000Liralık ödeme tahsisi edildi. Böylece üç yılda  toplam olarak 14.280.000.00 TL destek sağlanmış oldu.

Bu yılki projelerinden bahsetmem gerekirse; Öncelikle burada gördüğünüz  büyükbaş hayvan projemiz var. Bundan 87 genç çiftçimiz faydalanacak. Bunun yanında 45 adet küçükbaş hayvan projemiz var.

 5 Adet manda projemiz,13 adet arıcılık projemiz, bulunmaktadır. Toplam olarak 150 adet hayvancılık projesi. Diğer taraftan  bitkisel üretim projelerimiz de var.Bunlar 6 adet seracılık projesi,4 adet mantar yetiştiriciliği projesi, üç yem bitkileri projesi. Bir adet bağcılık,birer adet meyvecilik ve lavanta projesi olmak üzere on altı adet toplamda 166 adet  projeyi bu yıl gerçekleştireceğiz.”dedi.

İLK UYGULAMA BÜYÜK BAŞ HAYVAN DAĞITIMI

Projelerin uygulamasının ilk aşamasında büyükbaş hayvan dağıtımı yaptıklarını  belirten Bayazıt, “Bu dağıtım töreni tamamlandığında 355 adet büyükbaş hayvanı dağıtmış olacağız.

Her üreticimize beşer adet hayvan vereceğiz.

Bugün35  üreticimiz hayvan alacak.aslında 87 üreticimiz büyükbaş havya alacak. Diğerlerini de bayramdan sonra dağıtacağız. Hayvan sahibi olmak için  vatandaşlarımı internet üzerinden başvuru yapılıyor.

Bu başvurular komisyonca inceleniyor. Son onayı ise Bakanlık yapıyor. Bu arada iller arasında da proje sayıları belli oluyor. Bu projemizle  köylerde istihdam yaratılmış olacağız. Hayvanlarımız çok güzel üreticilerimiz bunların sayısını artıracaklar.

Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra kura çekilerek hayvan dağıtımı yapıldı.

Fikri Yalın

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.