CHP’DE KURULTAY SORUNU SONA ERDİ

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı düzenlediği basın toplantısında CHP’deki olağanüstü kurultay sürecini anlattı ve “İmza verenlere de vermeyenlere de her türlü hakaretler yapılıyor. Bu partimize zarar veriyor. Buna artık bir son verip yerel seçimlere hazırlanalım.” Dedi.

CHP’DE KURULTAY SORUNU SONA ERDİ

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı düzenlediği basın toplantısında CHP’deki olağanüstü kurultay sürecini anlattı ve “İmza verenlere de vermeyenlere de her türlü hakaretler yapılıyor. Bu partimize zarar veriyor. Buna artık bir son verip yerel seçimlere hazırlanalım.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ağustos 2018 Perşembe 08:34
CHP’DE KURULTAY SORUNU SONA ERDİ

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay sürecinin sona ermesiyle birlikte bir basın açıklaması düzenledi.  Euro’nun 6.12, Dolar’ın 5.28 olduğu bir dönemde CHP’nin kurultayı konuşuluyor diyen Pekcanlı, “Biliyorsunuz Euro ve Dolar’ın artması da CHP’nin kurultay yapıp, yapamaması ile ilgili bir konu. Kemal Kılıçdaroğlu Dolar’ı arttırdı, Muharrem İnce Euro’yu arttırdı ülke gündemi havuz medyası işi gücü bıraktı CHP kurultay yapacak mı yapmayacak mı böyle bir süreç yaşadık. 16 Temmuz’da partinin de tüzüğün de şartlarına uyarak, partide bir grup arkadaşımız CHP’de seçimlerden sonra hem değerlendirme yapılması hem de yeni süreçte de yeni kişilerle yola çıkılması umuduyla 16 Temmuz’da bir imza süreci başlattılar. Bu elbette yasal bir süreçtir. 16 Temmuz’da başlayan imza süreci 6 Ağustos’ta resmi olarak bitti. Salt çoğunluğun bir fazlası imza getirildiği zaman merkez yönetim kararı ve tüzüğün de emrettiği gibi olağanüstü kurultaya gidilir. Bu süre içinde resmi olarak 618 imza teslim edildi. Bu imzaların 4’ü yasal değil diye kabul edilmedi. 4 tane mükerrer imza vardır. Verilen imzalar 618’den, 610’a düşmüştür. Bu 610 imzadan da 5 tanesi partiden istifa etmiştir. Yani 600 düşmüştür ve 600 imzadan da 31 imza geri çekilmiştir. 569 imza ile kurultay talebi tüzüğün de talebiyle MYK’da kabul görmemiştir. Ülkenin gündemi Euro, Dolar’ken ülke kendini CHP’nin kurultayına endeksledi. Ülkenin ekonomik krizi kadar önemli bir durum değildi kurultay. CHP bu süreci kendi içinde atlatacaktır ve atlatıyor da. 569 imza ciddi bir imzadır. Her ne kadar salt çoğunluk olmasa da genel merkezin de, yöneticilerin de üzerinde durması gereken ciddi bir rakamdır. Genel merkezimiz de, bütün örgütlerimiz de bunu değerlendirecektir.” Dedi.

“YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE KURULTAYA GİDİLMEMESİ YÖNÜNDE BİR KARAR ALDIK”

Edirne CHP örgütü olarak düzenledikleri toplantı da yerel seçimlerden önce kurultaya gidilmemesi yönünde bir karar aldıklarını belirten Pekcanlı, “10 Temmuz Salı günü tren kazasından sonraki gün biz CHP’nin Edirne’de bulunan bütün ilçe başkanları, ilçelerin gençlik kolları, kadın kolları başkanları, bütün ilçelerin saymanları, parti sekreterleri, bütün milletvekilleri ve belediye başkanları ile uzun bir toplantı yaptık. Türkiye’de beklide hiçbir örgüt o gün böyle bir toplantı yapmadı. Toplantıya katılan herkese söz hakkı verdim. Edirne örgütünün yüzde 80’i böyle bir süreçte partinin olağanüstü kurultaya götürülmemesi fikri oluştu. Bu güne kadar sessiz kalmamın nedeni parti zarar görmesin diyeydi. Biz her kararı alırken örgütümüze danışırız. Bizim öyle bir lüksümüz yoktur. Ben Ankara’ya her gittiğimde bu kararın arkasında durarak gittim. Biz 6 kurultay delegesi ve 2 milletvekilimiz ile birlikte Edirne’den olağanüstü delegeyle ilgili 5 imza vermedik. Verenler de vermeyenler de bu partinin çocuğudur. Ben imzamı vermedim ve hala da vermediğim imzanın arkasındayım.” Diye konuştu.

“CHP’YE ZARAR VERİYOR”

 İmza verene de vermeyenlere de her türlü hakaretler yapılıyor diyen Pekcanlı, “Buna artık son verelim. Bu CHP’ye zarar veriyor. Bu süreçte genel başkanımızla da bir toplantı gerçekleştirdik. Genel başkanımız artık siz il başkanları olarak işinize bakın, din yerel seçimlere hazırlanın dedi. Artık bu saatten sonra Edirne’de de, Keşan’da da, Uzunköprü’de de, Lalapaşa’da da Edirne’nin 9 ilçesinde de iddialı bir konumda olmak zorundayız. Bizim hedefimiz 9-0 ile bu işi sonlandırmak.

Demokrat Sol Parti’nin eski dönem milletvekili Sadan Şimşek’in yazılı basın açıklamasını da eleştiren Pekcanlı, “Ben milletvekili adayı olsaydım şu anda milletvekili olurdum. Benim koltuk sevdam yok. Sadan Şimşek, lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye.” Dedi.

“VEKİLİMİZ TEPKİ VERMEYE BAŞLADI”

Pekcanlı beyin kanaması geçiren Edirne CHP milletvekili Erdin Bircan hakkında da bilgi verirken, “Vekilimiz tepki vermeye başladı. Durumu iyiye gidiyor. Tabi uyutularak tedavi devam ediyor ama kendisinden güzel haberler alıyoruz.” Dedi.

“11 BİN ÜYE ARASINDA MAALESEF BİZDE DE BÖYLE BİR HAİN ÇIKTI”

Pekcanlı, FETÖ şüphelisi M.A.B'ın, örgütün talimatıyla partilerinin il teşkilatına üye olduğu yönündeki itirafına ilişkinde konuşarak "11 bin üye arasında maalesef bizde de böyle bir hain çıktı.1991 doğumlu M.A.B, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'na 3 Mayıs 2016'da üye olmuş. 20 Haziran 2017 tarihinde kendi isteğiyle istifa etmek için belge getiriyor ve Genel Merkezin 4 Temmuz 2017'de aldığı kararla parti üyeliği resmi olarak bitiyor. Bu şahıs kendi iradesiyle gelip partiye üye oluyor ve yaklaşık 13 ay sonra partiden istifa ediyor. Tabii 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde partide üye gözüküyor ama FETÖ'nün sızmadığı kurum yok ki. Yargıdan tutun askeriyeye emniyete kadar her yere sızmış. 11 bin üye arasında maalesef bizde de böyle bir hain çıktı. Kesinlikle ne ilçe örgütümüzün ne il örgütümüzün bir sorumluluğu yok. Resmi olarak CHP ile bir ilişkisi yoktur. Öyle bir terör örgütü ilişkisi olan birini derhal partiden atarım.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.