ÇİFTÇİYE MÜJDE YOLDA

Tarımdaki artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilere verdikleri kredileri arttırmak için çalıştıklarını belirten Edirne Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, üç ay sonra sıfır faizle geri ödemeli mazot satışını altı aya çıkartmak için çalışmalarını başlattıklarını ve diğer tüm faiz oranlarını da düşürmeyi hedeflediklerini söylediler.

ÇİFTÇİYE MÜJDE YOLDA

Tarımdaki artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilere verdikleri kredileri arttırmak için çalıştıklarını belirten Edirne Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, üç ay sonra sıfır faizle geri ödemeli mazot satışını altı aya çıkartmak için çalışmalarını başlattıklarını ve diğer tüm faiz oranlarını da düşürmeyi hedeflediklerini söylediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ocak 2019 Çarşamba 09:04
ÇİFTÇİYE MÜJDE YOLDA

Edirne Tarım Kredi Kooperatifi yem, gübre, ilaç, mazot ve elektrik gibi önemli girdi maliyetlerine yüksek oranda zam gelmesiyle beraber zor günler geçiren çiftçiyi, bir nebze de olsa rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilere verdikleri kredileri arttırmak için çalıştıklarını belirten Edirne Tarım Kredi Kooperatifi Yetkilileri, üç ay sonra sıfır faizle geri ödemeli mazot satışını da altı aya çıkartmak için çalışmalarını başlattıklarını söylediler.

Çiftçiye her tülü desteği sağlamak için ellerinden geleni bu sene de yapacaklarını belirten Edirne Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, “Gübre satışlarımız devam ediyor. Mazotu belirli bir dönem faizsiz verebiliyoruz. Mazotta yüzde 7’ye varan iskotamız var. Kendi tankerimizle ortağımızın deposuna kadar bütün ürünleri gönderebiliyoruz.  Sıfır faizle sulama sistemi kuruyoruz. Sulama sistemi çiftçimize ne kadara mal olursa bunu 4 yıla bölüyoruz. İnşallah bütün faizlerimiz 0’a kadar düşer. Daha uygun krediler vermeye çalışıyoruz.” Diye konuştular.

“ALTI AY SONRA ÖDEMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”

Çiftçilerin artan girdi maliyetleri yüzünden tarlalarını işleyebilmekte zorlandığını belirten Edirne Tarım Kredi Kooperatifi Yetkilileri, “Çiftçilerimizi zor günlerinde rahatlatmak amacıyla üç ay sonra sıfır faizle geri ödemeli mazot satışımızı, altı aya çıkartmak için çalışmalarımızı başlattık. Üyelerimizin aldıkları mazotu, sıfır faiz ile altı ay sonra ödemelerini amaçlıyoruz.” Dediler.

Altı ay vade ve sıfır faizle verecekleri mazot satışlarının çiftçileri bir nebze de olsa rahatlatacağına değinen Tarım Kredi Kooperatifi Yetkilileri, verdikleri bütün kredilerdeki faizleri de sıfıra yakın bir orana çekmek için çalıştıklarını vurguladı.

“LİMİTLERİMİZİ ARTTIRARAK BU PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİZ”

Yükselen girdi maliyetleri karşısında kredilerini yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Edirne Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, “ Bu sene bildiğiniz gibi girdiler yükseldi ve çiftçiler sıkıntılı günler geçiriyor. Girdiler yükseldiği için kredi limitleri sıkıntı olacak ama inşallah bu durumu da aşacağız. Limitlerimizi arttırarak bu problemleri çözeceğiz. Çiftçimizin her zaman yanındayız. Zaten amacımız, çiftçinin sıkıntılarını en aza indirgemek. Girdiler yükseldiği için krediler yetersiz kalabilir. Bu yüzden kredi limitlerini arttırarak bu sorunu çözeceğiz inşallah. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.” Dediler.

“ÇİFTÇİNİN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarım Kredi Kooperatifi olmasa biz bu sene ekim yapamazdık diyen çiftçinin çok fazla olduğunu belirten yetkililer, “ Bu anlamda biz çiftçinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız zaten çiftçiyi zor durumdan kurtarmak. Kooperatifimize ortak olmayan çiftçilerimizi de aramıza davet ediyoruz.” Dediler.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.