"ÇOK ŞIK BİR MEYDAN YAPACAĞIZ"

Vali Sezer, basın mensupları ile bir araya gelerek Edirne'nin gündemindeki konuları değerlendirdi. Vali Sezer, yıkımı için ihalesi gerçekleşen 25 Kasım Stadyumu'nun yerine kente yakışır çok şık bir şehir meydanı yapacaklarını söyledi.

"ÇOK ŞIK BİR MEYDAN YAPACAĞIZ"

Vali Sezer, basın mensupları ile bir araya gelerek Edirne'nin gündemindeki konuları değerlendirdi. Vali Sezer, yıkımı için ihalesi gerçekleşen 25 Kasım Stadyumu'nun yerine kente yakışır çok şık bir şehir meydanı yapacaklarını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2024 Pazartesi 00:00
"ÇOK ŞIK BİR MEYDAN YAPACAĞIZ"

Edirne'nin gündeminde olan Kent Meydanı, Millet Bahçesi, Edirnespor Kulübü'nün bir üst lige çıkması için vereceği Play-Off mücadelesi, Saraçlar Caddesi ve Kaleiçi Projesi ile uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını anlatan Vali Sezer, '7 aydır Edirne'deyim. Bazı işlere başladık, bazılarını planladık, bazı işlere başlayamadık. Amacımız Edirne'ye katkı sağlayacak önemli işlerin altına imza atmak' dedi.

'KENT MEYDANINI KAZANDIRACAĞIZ'

25 Kasım Stadyumu'nun yıkılması için gerekli ihale yapıldı, şehir merkezi içinde kalan bu alanın Edirne'ye yakışmadığını belirten Vali Sezer şöyle dedi:

'Koşullar çok kötü. Yıkılsa yerine yenisi yapılamaz. Altında tarih ve mezarlıklar var. İyileştirilmesi de mümkün değil. Ömrünü bitirmiş. Uygunsuz şartlar var. Her maç sonunda Edirnespor'a Futbol Federasyonu ceza veriyor. Tarihi bir karar aldık. Yıkılması tarihi açıdan da iyi. Belediye Başkanımız ile de Edirnespor'u konuştuk. Tuncaspor tesislerini düzenliyoruz. Edirnespor'da bunu kabul etti. Bu ara çözüm olacak. Edirnespor'a bir tesis olsun dedik. Yeni stadyumun ihalesi yapıldı. Balkanların spor merkezi olmasını planlıyoruz. 10 bir kişilik stadyum örnek bir spor kompleksi olacak. Baranın yıkılmasına kim neden karşı çıkıyor onu da anlamış değiliz. Çok şık bir kent meydanı olacak. İnsanların oturacağı, yeşili bol bir meydan olacak'.

'MİLLET BAHÇESİ'NİN PROJESİ REVİZE EDİLDİ'

Vali Sezer, Söğütlük olarak bilinen alanın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü açıklarken, bu konuda da şöyle konuştu:

'Burası için dava açılmış. İptal edilmişti. 2 bin adet ağaç ekilmiş. Çimleme yapılmış. TOKİ ile görüştük, proje revize edildi. Yeniden ihale yapıldı. Yer teslimi yapıldı. Müteahhit işe devam ediyor. Alanın içinde 12 kilometrelik yürüme ve bisiklet yolu tamamlandı. Nehrin kenarına cam duvarlar yapılacak. Nehrin etrafında güzel bir görüntü olacak. Buradaki çalışmalar Eylül gibi bitmiş olacak'.

EDİRNESPOR'A DESTEK İSTEDİ

Play-Off mücadelesi verecek olan Edirnespor'a sadece bakanlık ve kendilerinin destek verdiğini belirten Vali Sezer, 'herkes taşın altına elini koymalı. Şehrin bu takıma destek çıkması lazım' dedi. Sezer, şöyle dedi:

'Bizi dışarıda temsil eden tek takım. Şehirden destek çıkılması gerekiyor. Biz ve bakanlık dışında destek yok. Bu şehrin takımı. Kamuoyunun destek olması lazım. Bu çok önemli. İşi belediye götürüyorsa, araya seçim girdi. Filiz başkanla görüşeceğiz. İş adamları ile görüşeceğiz. Zorlayarak destek buluyoruz. Herkes taşın altına elini koymalı. Biz hiçbir spor kulübünü zaten geri çevirmedik'.

KALEİÇİ'NE DEV PROJE

Vali Sezer, Saraçlar Caddesi ile yüzlerce tarihi evin bulunduğu Kaleiçi'nin geliştirilmesine yönelik projeleri olduğunu ifade ederken, 'Kaleiçi'nde çok güzel bir sokak düzenlemesi olacak. Burada ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda çalışıyor. Restorasyon çalışmaları da başladı. Tüm tarihi yapılar için proje desteği veriyoruz. Konak sahipleri ile bir toplantı yaptık. Belli odası olanlara konaklama, az odası olanlara ise gastronomi için projeler geliştirildi. Ayrıca, Selimiye Camii'nden Muradiye Camii'ne olan sokakta ve Batı sokağı olarak bilinen yerde önemli projeler yapacağız' şeklinde konuştu.

KAKAVA'YA HAZIRLIK SÜRÜYOR

5-6 Mayıs'ta gerçekleşecek Kakava Şenlikleri için hazırlıkların sürdürüldüğünü ifade eden Vali Yunus Sezer bu konuda da şöyle dedi:

'Kakava önemli. Toplantı yaptık. Yoğun bir trafik olacak. Alana gidiş ve dönüşte problem olmaması için planlama yaptık. Güvenlik önlemleri planlandı. Ateş yakımı erkene alındı. Kırmızıyı öne plana çıkarma işine önem verilecek. Tuvalet ve stantlar için hazırlıklar bitti. Ben ilk defa Kakava göreceğim. Şu an bize aktarılanlardan yola çıkarak tedbir aldık. Önümüzdeki yıl daha planlı bir çalışma yapılacak. 12 ay hizmet verecek bir festival alanı için düşüncelerimiz var'.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Bu arada, Vali Yunus Sezer, Edirne'de uyuşturucuyla mücadelenin çok sıkı bir şekilde devam ettiğini, ayrıca okula devam etmeyen çocukların sorunlarının tespit edilerek, bunların eğitime kazandırıldıklarını sözlerine ekledi."

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.