EDİRNE TURİZME ODAKLANDI

Turizm yönünden Türkiye'nin sayılı şehirlerinden olan ve her yıl gelen turist sayısının artış gösterdiği Edirne'de önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerin masaya yatırıldığı toplantı Vali Yunus Sezer başkanlığında yapıldı.

EDİRNE TURİZME ODAKLANDI

Turizm yönünden Türkiye'nin sayılı şehirlerinden olan ve her yıl gelen turist sayısının artış gösterdiği Edirne'de önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerin masaya yatırıldığı toplantı Vali Yunus Sezer başkanlığında yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Nisan 2024 Salı 00:00
EDİRNE TURİZME ODAKLANDI

Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Jandarma Alay Komutanı Albay Haci Ali Büber, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Edirne turizmine yön veren kuruluş temsilcileri, otelciler, tur operatörleri ile sektörde hizmet veren kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Edirne'nin önemli turizm merkezlerindeki sıkıntıların giderilmesi yönünde görüşler de ele alınarak değerlendirildi.

SOYTÜRK "TURİZM HER GEÇER GÜN GELİŞİYOR"

Toplantının açılışında konuşan Tirizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'de turizm potansiyelinin giderek arttığını belirterek, sektörün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Soytürk şöyle konuştu:

"Türkiye turizmi için Edirne'nin büyük bir potansiyeline sahip. Dünyadaki en büyük turizm ve düşüncesine sahip şehirlerden biri. Sektör geleceğin parlak görünmekte, şehrimizin tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle birlikte her geçen gün turizm potansiyeline daha fazla katkı almakta. Bugün burada sektör temsilcileriyle bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı planladık. Bakanlığımızın ve şehrimizin 2024 yılı turizm hedeflerini emin adımlarla ilerlerken ülkemizin ve şehrimizin turizmle yakaladığı büyük ivmeye katkı sunan tüm turizm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum"

IRMAK "10 MİLYON GELİR BEKLİYORUZ"

Edirne'nin turizm dışında gastronomi ve sağlık turizminde de öne çıktığını belirten Ticaret ve Sanayi Oası Başkanı Sezai Irmak'da, ziyaretçi sayısının giderek arttığını ifade etti. Irmak," Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan zengin tarihimiz, camilerimiz, diğer ibadethanelerimiz ve inanç turizmi; denizlerimiz, nehirlerimiz, ormanlarımız ve doğal güzelliklerimizle birlikte, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimiz, gastronomi ve sağlık turizmi alanında sunduğumuz hizmetlerle her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çekmekte ve onlara tekrar gelme arzusu uyandırmaktadır.2023 yılında sınır kapılarımızdan geçişlerle birlikte toplamda 4.5 ile beş milyon turist ağırladık. Büyüyen turizm potansiyelimizle Türkiye’nin en güçlü destinasyonlarından biri olma yolunda ilerliyoruz. Geleceğe yönelik akılcı ve sürdürülebilir stratejilerimizle, yakın gelecekte 10 milyon liralık turizm geliri hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

BAŞKAN GENCAN AKIN "BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın'da, toplantının çok verimli geçeceğine inandığını, Edirne'nin turizm anlamında büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Gencan Akın şöyle konuştu:

"Değerli turizm temsilcileri, öncelikle bugünkü toplantının verimli geçmesinden dolayı büyük bir sevinç duyuyorum. Sizlerle fikir alışverişinde bulunmak ve platformumuz aracılığıyla gelecek projelerimizi tartışmak için sabırsızlanıyorum. Gelen tavsiyeler ve gelecek planlarımız doğrultusunda turizmde neler yapabileceğimizi konuşmak için buradayız. Bundan sonraki süreçte sizlerin de katkılarıyla büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Şehrimiz her geçen gün daha da değerleniyor ve bizler bu süreçte başarılı işlere imza atıyoruz. Elbette eksikliklerimizin farkındayız ve bu yüzden sizlerin görüşleri bizim için çok önemli. Umarım hep birlikte daha iyi bir gelecek için el ele vererek hareket edeceğiz".

VALİ SEZER "FİKİRLERİNİZLE TURİZMİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yunus Sezer, Edirne'nin turizmle kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını, sektör temsilcilerinin bu anlamda fikirlerinin önemli olduğunu söyledi. Sezer, turist sayının her geçen gün arttığını, Edirne'ye sınır kapılarından giden araç sayısınında giderek arttığını belirterek şöyle devam etti:

"Turizm Haftası'nı geride bıraktık ve bu vesileyle tüm temsilcilerimize hoş geldiniz diyorum. Belediye başkanımızın turizm ziyaretleri ve karşılıklı görüşmelerimiz, turizmin ilimiz için önemini bir kez daha gösteriyor. Allah rahmet eylesin dediğimiz güzel insanları anarak, bu toplantının önemini ve gençlerimiz için getireceği faydaları vurgulamak istiyorum.Kapıkule sınır kapısındaki araç sirkülasyonunun her yıl yaklaşık yüzde 10-15 oranında arttığını gözlemliyoruz. Bu, turizm açısından çok önemli bir gelişme. Ülkemiz bu sene 60 milyon turist hedefliyor ve bizim ilimiz için belirlenen 10 milyon turist hedefi de büyük bir başarı olacak.Geceleme oranlarına baktığımızda, son dört yılda büyük bir artış olmadığını görüyoruz. Yerli ve yabancı misafirlerimiz genellikle günübirlik ziyaretlerde bulunuyorlar. Ortalama ziyaret süresi ise üç gün. Yemek yiyip ayrılan ziyaretçilerin oranı %90 civarında. Planlı gelişler genellikle yurt dışından oluyor ve bu ziyaretçiler genellikle daha uzun süre kalıyorlar.Tarihi ve kültürel yapılarımızın sadece yüzde 10'unu etkin bir şekilde kullanabiliyoruz. Bunun sebeplerinden biri, lokasyonların yeterince belirlenememesi olabilir. Muradiye ve Kaleiçi gibi yerlerde düzenlemeler yaparak, turizm potansiyelimizi artırmayı hedefliyoruz. Butik konaklamalar ve sanat sokakları gibi projelerle ilimizin turizm altyapısını güçlendirmeyi planlıyoruz.Toplantımızın sonunda, sizlerden gelen talepler ve ortaya koyacağımız fikirlerle ilimizin turizmini daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Hep birlikte çalışarak, turizmde başarıya ulaşabiliriz"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.