EĞİTİMCİLER İŞ BIRAKIYOR

Eğitim Birliği Sendikası Edirne Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar sebebiyle basın açıklaması yaptı.

EĞİTİMCİLER İŞ BIRAKIYOR

Eğitim Birliği Sendikası Edirne Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar sebebiyle basın açıklaması yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mayıs 2024 Perşembe 00:00
EĞİTİMCİLER İŞ BIRAKIYOR

Sendika üyeleri adına  açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Erdinç Dalgıç, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı yasal düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıklayan Dalgıç, milletvekillerine öğretmenlerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasında yardımcı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Dalgıç, " cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. İş bırakma eylemimizle eş zamanlı olarak bir hafta sürecek dilekçe kampanyası başlatacağız. TBMM Başkanlığına verilmek üzere topladığımız imzaları yine bir basın açıklaması ile teslim edeceğiz. TBMM’de görev yapan milletvekillerimizin uğradığımız saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü görmesini anlamasını ve sorunu çözmek üzere harekete geçmesini bekliyoruz.”dedi.

 Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir okul müdürüne yapılan saldırının ardından basın açıklamasında bulunana Dalgıç, bu saldırı eylemlerini gerçekleştiren kişilerin yanına kar kaldığını söyledi.  Saldırılara yönelik yasanın ve çözümün bulunmadığını belirten Dalgıç, öğretmenlerin kendilerine yönelik şiddet olayları ile anılır hale geldiğini vurguladı.  Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının toplumsal sorun haline geldiğini belirten Dalgıç; “Görülüyor ki eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmıştır. Maalesef yaygın bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Şiddet toplumun geleceği açısından vazgeçilmez olan eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır değerlendirmesini yapmak haksız ve yanlış sayılmamalıdır. Bu şiddet eylemlerindeki artışta şiddete başvuran kişilerin yaptığım yanıma kar kalıyor inancının büyük rolü vardır. Eğitimciler olarak, daha iyi bir eğitim için daha iyi bir müfredat, pedagojik yöntemler daha ileri amaçlar üzerine kafa yormamız gerekirken, bugün bu yaramızı konu etmek mecburiyetinde kalışımızın ana sebebi, şiddetin ağırlaşan toplumsal maliyeti karşısında, bugüne kadar çözüm üretmede yetersiz kalınmasıdır. Göz göre göre gelen sorunu, gözümüzün önünde duran soruna, gözümüzü kapayarak çözüm bulamayız. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucudur" diye konuştu.

Dalgıç, eğitimcilerin çağrılarına sessiz kalınmamasını gerektiğini söyleyerek; “Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, failleri caydırıp cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere bugün yaptığımız basın açıklamasının ardından, Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Ve iş bırakma eylemimizle eş zamanlı olarak bir hafta sürecek dilekçe kampanyası başlatacağız. TBMM Başkanlığına verilmek üzere topladığımız imzaları yine bir basın açıklaması ile teslim edeceğiz. TBMM’de görev yapan milletvekillerimizin uğradığımız saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü görmesini anlamasını ve sorunu çözmek üzere harekete geçmesini bekliyoruz. Tercümanı ve temsilcisi olduğumuz eğitimcilerin çağrılarına artık sessiz kalınmamasını gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için TBMM’yi harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.