EMEKLİ AMİRAL ERTÜRK, ADD’Yİ ZİYARET ETTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan emekli amiral Türker Ertürk, ADD Edirne Şubesine gelerek burada kendini tanıttı. Ertürk, ayrıca ülkenin gündemi hakkında açıklamalara bulunarak, ADD’nin ülke içinde daha aktif olarak yer alması gerektiğini savundu.

EMEKLİ AMİRAL ERTÜRK, ADD’Yİ ZİYARET ETTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan emekli amiral Türker Ertürk, ADD Edirne Şubesine gelerek burada kendini tanıttı. Ertürk, ayrıca ülkenin gündemi hakkında açıklamalara bulunarak, ADD’nin ülke içinde daha aktif olarak yer alması gerektiğini savundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Haziran 2021 Cumartesi 06:02
EMEKLİ AMİRAL ERTÜRK, ADD’Yİ ZİYARET ETTİ

ADD Genel Başkanlığı’na aday olan emekli amiral Türker Ertürk,  ADD Edirne şubesinde üyelerle sohbet etti. ADD’nin genel başkanlığına talip olduğunu ifade ederek, kapsamda ADD şubelerini ziyaret etiklerini dile getirdi.  Ertürk, ülkenin genel durumuna değinerek, başkan olması halinde neler yapacağı konusundaki fikirlerini üyelere anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ülke gündeminde daha etkin yer alması gerektiğini savunana Ertürk, bu nedenle  aday olduğunu ifade etti.  ADD’nin Türkiye’nin her yerinde temsilciliklerinin olduğunu ve on binlerce üyeye sahip olduğunu hatırlatan Ertürk, bu güce rağmen yaşanan hiçbir olumsuzluğa ses çıkartılmamasının üzücü olduğunu da dile getirdi.

Ülke gündemine de değinen Ertürk, AK Parti iktidarının özellikle dış politikadaki hatalı kararlarının komşularımızla ilişkilerimizi olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Ertürk, Pazartesi günü Karadeniz’de bir tatbikatın düzenleneceğini hatırlatarak, “Bu tatbikat 1997 yılından bu yana icra edilmekte.  Ama bugüne kadar hiç görülmemiş bir katılımla bu yıl tatbikat düzenlenecek. Barış için bir ortaklık tatbikatı bu. Ama görülüyor ki bu barış için yapılan bir tatbikat değil. Kore, İsrail gibi bir çok ülke buraya gemi gönderiyor. Bu bir anlamda kışkırtma. ABD dostumuz da olsa, NATO’da birlikte de olsak, çıkarlarımız doğrultusuna çatışma konusu olabilir. Karadeniz konusunda şu anda ABD ile çıkarlarımız çatışıyor. Biz Karadeniz’i bir sulh denizi haline getirmişiz. Şu anki iktidar bu konuda bir teslimat içinde. Biz bu topraklarda yaşıyoruz. Rusya ile komşuyuz. Rusya ile ilişkilerimizin germenin bize hiçbir katkısı olmayacaktır”  şeklinde konuştu.

Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında Brüksel'de gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin çıkarlarının yeterince korunmadığını düşündüğünü de kaydetti.

Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra yapılan açıklamalarda merak edilen konuların açıklığa kavuşmadığını iddia eden Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İktidar kendi için bir beyaz sayfa açmanın derdinde. Bu iktidar teslim olmuş durumda. Karadeniz’de, Ukrayna’ya bir kışkırtma için kullanılıyor. Sadece kendi çıkarları için Türkiye’nin güvenliğinde ödünler veriyor.

Örneğin, bu görüşmede deniz yetki alanları konusunda görüştünüz mü?. 450 bin kilometrelik bir deniz ülkemiz var. Denizlerden yaratacağımız katma değer, karadan üreteceğimiz katma değerden daha fazla. Denizlerimizde protein var. Burası protein kaynağı. Altında doğalgaz var, petrol var. Sahip çıkmamız gerekli. Yunanistan Türkiye’nin hakkaniyetle kazandığı hakları yok sayıyor. ABD bu konuda kimin yanında duruyor. Yunanistan’ın yanında duruyor. Biden’e yanlış yapıyorsun dedin mi? Hesap sordun mu? İktidar bitmiş ve tükenmiş durumda. Sadece kendisine beyaz sayfa açmanın hedefinde. Şu anda herkesle papaz olduk.

Dış işlerinde ülkelerin tutumlarının sonuçları olur. Biz bu sonuçları Türkiye Cumhuriyeti kurulurken gördük ve bunları yaşadık. Bir tecrübemiz var. Ama şu anki iktidar bu tecrübeleri hiçe saydı. Mesela geçmişten gelen deneyimlerimizle Arapların ilişkilerinde taraf olmamamız gerektiği bilinmekte. Daha önceki hükümetler bu konuda titiz davrandı. Şimdi ise taraf olmamız sonucunda Arap dünyasında istenmeyen ülke durumuna geldik. Hatta bölgede huzuru bozan ülke olarak Türkiye’yi göstermekteler.”

GÖREV DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİNE DÜŞÜYOR

Ertürk, ülkenin felakete gittiğini ileri sürerek, “Ülke felakete doğru sürüklenirken, demokratik kitle örgütlerine görev düşüyor. ADD demokratik kitle örgütlerinin en önünde olması gereken bir demokratik kitle örgütü. Bugün ABD’nin görünürlüğü yok. Biz Türkiye’nin kağıt üzerinde en yaygın şube sayısına sahip, üye sayısına sahip Türkiye’yi kapsayan bir demokratik kitle örgütüyüz. Doğru gibi ama etkinliğimiz çok kötü. Çünkü bilimsel yöntemler ile mücadele etmiyoruz. Yaşlıyız, geçlerimiz yok. Gençlik ne demek üniversiteler ile organik bir bağ demek. Üniversiteden öğretim üyeleri gelmiyorsa, öğrenciler ile iletişim yoksa, ideolojik birliktelik sağlamak için önce insani birliktelik gerekir” dedi.

Ertürk, konuşmasının bitirdikten sonra ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.