ENES'DEN BÜYÜK BAŞARI

İpsala Sultanköy Ortaokulu öğrencisi Enes Engin,  Reversi oyununda Edirne'yi temsil ederek, Türkiye 4’üncüsü oldu.

ENES'DEN BÜYÜK BAŞARI

İpsala Sultanköy Ortaokulu öğrencisi Enes Engin,  Reversi oyununda Edirne'yi temsil ederek, Türkiye 4’üncüsü oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
ENES'DEN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye genelinde düzenlenen il turnuvalarında dereceye giren öğrenciler,  iş birliği protokolü kapsamında Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu tarafından 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Rize'de düzenlenecek Türkiye Finali Müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.

ENES ENGİN BAŞARIYA DOYMUYOR

Akıl ve Zeka oyunlarına 2022 yılında Pentago oyunu ile başlayan Enis Engin, 2022-2023 Eğitim öğretim yılında düzenlenen İpsala Akıl ve Zeka oyunları turnuvasında Pentago dalında 1’inci olarak İl turnuvasında İpsala’yı temsil etme hakkını kazanmıştır. Yapılan il turnuvasında da 1’inci olan Enis Edirne’yi, Kayseri’de yapılan UlusalAkıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında temsil etmiş ve burada 27’inci oldu. Bu süreçte Reversi oyununa başlayan Enis 2023 yılında düzenlenen Othello(Reversi) ulusal şampiyonasında başarılar elde ederek ülkemizi Othello Dünya Şampiyonasında temsil etmek için İtalya’ya gitmiş ve burada yapılan dünya şampiyonasında gençler kategorisinde Dünya 10’uncusu odlu. Enis 2023-2024 Eğitim öğretim yılında İpsala’da düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasına da Reversi dalında katılmış ilçe 1’inciliğinin ardından 3 Mayısta düzenlenen il turnuvasında da 1’inciliği kazanarak Edirne’yi Rize’de 24/26 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Reversi dalında temsil etmeye hak kazandı.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.