FESİH KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Edirne’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyerek, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen açıklamada kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini talep etti.

FESİH KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Edirne’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyerek, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen açıklamada kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini talep etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mart 2021 Cumartesi 06:23
FESİH KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Edirne’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesine tepki gösterdi. Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenleyen kadınlar, sözleşmenin yeniden yürürlüğe girmesini talep etti.

ŞENKAL: “KARAR GERİ ÇEKİLENE KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri adına konuşan Yaren Şenkal, “Bir gecede ansızın savaş açtınız bütün kadınlara savaş! Kadınları koruyacak, yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesinden bir gece ansızın çıktığınızı söylediniz. Bizim adımıza tek bir kişi aldı bu kararı, sözleşmeyi imzalatan bu ülkenin yarısı olan biz kadınlar bu kararı kabul ediyor muyuz? Hayır. Tabii ki etmiyoruz, O sözleşmeyi mücadelemizle imzalatan, adım adım kadınların yaşam hakkı mücadelesini bu ülkenin meydanlarına sokaklarına adliyelerine kazıyan biz kadınlarız. Gerekirse top yekûn mücadele edecek her gün sokaklara döküleceğiz bu karar geri çekilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Eşitlik, özgürlük, yaşam hakkımız için mücadele etmemiz şart. Hiçbir zaman başkalarının kararlarıyla yaşamadık bundan sonra da elbette başkalarının bizim adımıza karar vermesine izin vermeyeceğiz çünkü hayatlarımıza dair kararları biz alırız. Sanmasınlar bir imzayla biz bu sözleşmeden vazgeçeriz; İstanbul sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz. Biz bu ülkenin yarısıyız ve her yerdeyiz. Bu karar geri çekilene kadar her yer kadın her yer direniş! Her yerde sokaklarda olacağız her yerde bundan sonra mücadelemizi durduramayacaklar. Yıllardır verdiğimiz mücadeleyi bir gecede silemeyecekler Özgürlük ve Eşitlik arayışımızı bastıramayacaklar gerekirse her gün sokakta olacağız o karar geri çekilecek İstanbul sözleşmesi uygulanacak. Siz milyonlarca kadını yok sayamazsınız, milyonlarca kadını evlere kapatamaz, sokaklardan ve meydanlardan silemezsiniz. Milyonlarca kadını susturamazsınız!” dedi.

PAZAR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ”

İrem Nur Pazar ise, “Üniversiteli kadınlar olarak örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz ve biliyoruz ki özgürleşmeyen tek bir üniversite kalmayacak, haklarımız için, eşitlik için sesimizin yankılanmadığı meydan kalmayacak. Kayyumlar gidecek biz kalacağız. İşte tam da bu yolda kazandığımız en büyük hakkımız olan İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

GÜZEL: “12 SAATTE 5 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Nazlıcan Güzel de, “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine 3718 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile karar verilmiştir. Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesinin fesih kararı gündeme geldiğinin hemen ertesinde bile bu ülkede 12 saatte 5 kadın öldürüldü. Fesih kararı geçersiz olduğu, İstanbul Sözleşmesi hala yürürlükte olduğu halde! Hükümet yetkilileri ve tek adam, sözlerinin toplum nezdindeki yıkıcı sonuçlarının farkında değildir. Kadınların yaşam hakkını ellerinden almak bir insanlık suçudur. Hem hukuki olarak adliyelerde hem bütün kadınlar hep birlikte meydanlarda bize ait olanı özgür ve eşit yaşama hakkımızı alacağız, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız!  Biz bu kararname geri çekilene kadar durmayacağız mücadelemiz büyüyecek. Bütün meydanlarda olacağız İstanbul Sözleşmesini Uygulatacağız. Fesih kararını geri çek! Yasayı uygula! ” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.