"FESTİVAL SAYISINI ARTIRMALIYIZ"

Vali Yunus Sezer, aylık asayiş toplantısı yaparken, 4-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve il dışından toplam 90 bin kişinin geldiği Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesinde tüm tedbirlerin alındığını, Edirne'nin turizm şehri olmasına katkı sağlamak için festival sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

"FESTİVAL SAYISINI ARTIRMALIYIZ"

Vali Yunus Sezer, aylık asayiş toplantısı yaparken, 4-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve il dışından toplam 90 bin kişinin geldiği Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesinde tüm tedbirlerin alındığını, Edirne'nin turizm şehri olmasına katkı sağlamak için festival sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
"FESTİVAL SAYISINI ARTIRMALIYIZ"

 İlçe kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Onur Karaburun ile birlikte  aylık güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Vali Sezer, “Bugün bizim aylık güvenlik ve asayiş değerlendirme günümüz. Bugün tüm kaymakamlarımız ve güvenlik personelimizin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu toplantıda geçen ayın değerlendirmesi yapılacak ve yeni ay için atılacak adımlar değerlendirilecek" dedi.

"YOLCU TRAFİĞİ ARTTI"

Vali Sezer, bir önceki yıla göre bu sene Edirne'ye gelenlerin sayısında yüzde 15 artış kaydedildiğini, Gümrük kapılarından giriş ve çıkış yapan araç sayısında da önemli artış olduğunu ifade etti. Sezer şöyle dedi:

"İlimiz sınıf Serhat ilimiz ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan satışı konumunda. Burada yoğun araç ve yolcu trafiği mevcut. Bu durum ticaretten asayişe kadar birçok alanda etkili. Geçen seneyle kıyaslandığında bu sene yolcu trafiğinde %15 artış var. Geçen yıl üç 3 milyon 268  bin yolcu giriş çıkış yaparken bu sene ise 759 bin  yolcu giriş çıkış yapıyor. Günlük ortalama 31 binyolcu giriş çıkış yapıyor.Araç giriş çıkışlarında da artış söz konusu. 2023  yılında 1 milyon 395 bin bin araç giriş çıkış yaparken bu sene 1 milyon 534 bin 153 rakam olmuş.Gurbetçilerin ülkemize girişi başladı. Kapıkule ve diğer gümrük kapılarımızda emniyet tedbirleri alınıyor ve gümrük bölge müdürlüğümüz tarafından gerekli düzenlemeler yapılıyor".

YASA DIŞI GÖÇLE MÜCADELE

Göçmenlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerde veren Vali Sezer, "göçle ilgili olarak da olağanüstü tedbirler alınıyor. Bu kapsamda on altı sabit nokta ve yüz yedi şok uygulama noktası belirlendi. Göçmenlerle ilgili yakalamalar da artış gösteriyor. Bu yıl 5 SİN 446  göçmen yakalandı" dedi.

Organizatörlerle ilgili olarak da çalışmalar yapıldığını bu sene 168 kişinin insan kaçakçılığıyla ilgili olarak yakalandığını ve bunların adli kurumlara teslim edildiğini belirten Vali Sezer,bunlarla ilgili olarak da yoğun tedbirler alındığını kaydetti

"FESTİVAL SAYISINI ARTIRMALIYIZ"

Vali Sezer, Kakava ve Hıdrellez Şenliklerini değerlendirirken, Edirne'nin turizm kenti olduğunu, festival sayısının artırılması için çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Vala Sezer, "kültürel değerlerinin sergilenmesi açısından bu festival önemli bir fırsat. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar geliyor. Belediyemizle birlikte gelecek yıllar için plan yapmalıyız.Bu yıl bir komisyon kuruldu ve üç hafta boyunca toplantılar yapıldı. Her şey planlı ve düzenli geçti. Gelecek yıl için daha iyi bir organizasyon yapmalıyız.Diğer festivallerin sayısını artırmalıyız. Turizm açısından bu önemli. Şu anda festival alanında çalışmalar devam ediyor. Bu, Edirne'nin turizm potansiyelini artıracak önemli projeler arasında.Kongre merkezi projeleri ve diğer çalışmalar devam ediyor. Edirne'yi ziyaret edenlerin daha fazla zaman geçirmesini sağlamalıyız. Restorasyon çalışmaları ve müzeler Edirne'nin turizm potansiyelini artıracak. Festival ve etkinlikleri çeşitlendirmeliyiz diye konuştu.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.