“GEL DE ZURNA YAPMA!”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkırın, AKP iktidarının ülkeyi borç- faiz batağına soktuğunu söyleyerek hükümeti yanlış ekonomi politikaları sebebiyle uyardı.

“GEL DE ZURNA YAPMA!”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkırın, AKP iktidarının ülkeyi borç- faiz batağına soktuğunu söyleyerek hükümeti yanlış ekonomi politikaları sebebiyle uyardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Haziran 2019 Çarşamba 09:06
“GEL DE ZURNA YAPMA!”

Ekonomi konusunda hükümetin sınıfta kaldığını söyleyen ve hükümete verilecek karnenin ciddi bir uyarı olması gerektiğini ifade eden Demirkıran, açıklamasını şöyle sürdürdü;  “Hükümet devamlı borçlanıyor. 2019 yılı bütçesi bu başarısızlığın açık göstergesidir. Bu yıl bütçeden 117 milyar lira faiz ödenecek. Hükümet o kadar sıkışık ki her hafta borçlanıyor. Devamlı borçlanma ihtiyacı sebebiyle borç verenler faizleri yükseltiyor. Bu hafta yüzde 25’ le borçlanıldı. Bunun altından nasıl kalkılacak? Devlet bu kadar yüksek faizle borçlanırsa yanlış ekonomik politikalar sebebiyle borç batağına düşen esnaf, çiftçi, sanayici kaçla borçlanacak? Bankaların yüzde 35-40 faizle verdiği kredileri kim kullanabilir, bu şartlarla kim para kazanıp, işini döndürebilir?  Bu kadar yüksek faizle alınan borç nasıl geri ödenir?” şeklinde sordu.

Demirkıran devamla, “Hükümet yetkilileri bu kadar kötü gidişat karşısında ne yapıyor diye sorarsanız, bizim cevabımız hiç bir şey yapmıyorlar, sadece seyrediyorlar olacaktır” dedi.

 AKP İstanbul Belediye Başkan adayı Yıldırım’ın,  işsizlikten yakınan bir gence “zurna yapma” dediğine de değinen Ali Demirkıran,  “Tam da bu zamanda işsizlik, geçim sıkıntısı çeken gençlerimizin, haksızlıklardan, hukuksuzluktan canı yanan, yaşananlardan sıkıntı duyan herkesin ‘zurna yapması’ gerekir!  Zurna yapmak yanlışlıkları ortaya koymaksa, yetkililerden görevlerini yapma konusunda talepte bulunmaksa, ülkeyi adam gibi yönetin, partizanlık yapmayın, nereye gidiyoruz demekse…  zurna yapmanın tam sırasıdır. 23 Haziran “zurna yapmak” için en büyük fırsattır. Saadet Partisine oy vermek yerelde ve genelde yapılan yanlışlıklara dur demektir. Saadet Partisi ülkemizin, belediyelerimizin iyi yönetilmesi için milletimizden yetki istemektedir” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.