GİRİŞİMCİLERE KAZANÇ TÜYOLARI VERİLDİ

Edirne Genç Girişimciler Derneği ile  Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle,Vergi Haftası kapsamında, "Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLERE KAZANÇ TÜYOLARI VERİLDİ

Edirne Genç Girişimciler Derneği ile  Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle,Vergi Haftası kapsamında, "Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mayıs 2024 Perşembe 00:00
GİRİŞİMCİLERE KAZANÇ TÜYOLARI VERİLDİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde ki toplantıya Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş, EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan ve bazı genç  girişimciler katıldı.

Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı  IPA programı kapsamında başvurabilecekleri projeler ile vergi yasalarındaki değişen detayların paylaşıldığı toplantıda söz alan  Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan, toplantıdaki amaçlarının kentteki genç girişimcileri bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Eraslan,"derneğimiz şu an 37 kişiden oluşuyor. Hem kadın, hem erkekten oluşan ve tamamen girişimci olan üyeler var. Hepsini KOBİ destek programıyla yazıp hayata geçirdik. Şu an hala aktif ve aramızdalar. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde biz daha önce de böyle bir sunum hazırlamıştık. Vergi Dairesi Başkanımız, müdürlerimiz bu konuda bizimle tekrar bağlantıya geçtiler ve hem küçük esnafımıza, hem genç girişimcilere yönelik yeni çıkan vergi yasalarını ve değişen detayları bizlerle paylaşmak istediler. Bu yüzden biz de böyle bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, “sunumda ne gibi değişiklikler olmuş hep beraber izleyeceğiz ve uygulamasına da hepimiz uyacağız. Bu konuda bizim elimizden gelen bir şey varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

 Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş'da, ilimizinde kapsamında olduğu IPA programı hakkında bilgiler verdi.

 Gönültaş, “Edirne'de yeni başlayan fakat daha önce 39 ilde uygulanan bir program. Bu yıl kapsam Edirne'nin de dahil olduğu 81 ile çıktı. Programın bizdeki tebliğdeki ismi IPA ama tanım içindeki ismi IPARD. Edirne de bu yıl, bu destek kapsamına alındı. Bir kısmı geçen Mart sonunda Nisan'da duyuruya çıktı. Bu konuda çok büyük teşvikler var. Türkiye çapında bu proje döneminde 243 milyon Euro teşvik konulmuş. İllere belli kota yok. Örneğin, " her ilden bir projeye, bir bölüme 100 milyon Euro ayrılırsa hepsi bir yere kaydırılır" diyor. En iyi proje puanını kim almışsa onu ayırıyorlar. Onun için bu konuda azami gayret gösterip bu destekten faydalanılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.